Blog

Frambozenmousse met vers fruit

Deze frambozenmousse leent zich heel goed als kersttoetje. Hij heeft ook nog eens een bijzondere, frisse kleur, waar je zeker mee verrast als afsluiting van elk diner. En je maakt hem met slechts 7 ingrediënten! Ingrediënten Voor 4 personen: 450 gram diepvries frambozen 400 ml slagroom 50 gram poedersuiker (of natuurlijke siroop) 3 blaadjes gelatine […]

Lezen

Cranberry-appelcompote met Griekse yoghurt

Op zoek naar inspiratie voor kerstrecepten? Dan heb je zeker op de juiste link geklikt! Deze cranberry-appelcompote leent zich heel goed als kersttoetje, ziet er al snel prachtig uit en is ook nog eens super makkelijk te maken. En dit is hoe:   Ingrediënten Voor 2 personen: 2 appels 1 eetlepel boter of (kokos)olie 2 […]

Lezen

Granola-kruidnoot truffels

Wat krijg je als je granola mixt met kruidnoten? Super lekkere granola-kruidnoot truffels! Makkelijk te maken en ze zien er heel mooi uit. Dit recept leent zich daarom ook heel goed om te maken met de kids 😉 En zo maak je em:   Ingrediënten Voor ongeveer 12 stuks: 100 gram kruidnoten 100 gram Chia […]

Lezen

Chia pudding met rabarber-aardbei compote

Dit mooie gerecht combineert rabarber met aardbei. Een super lekkere combinatie. En omdat rabarber nu weer in het seizoen is, is dit een perfect winters ontbijtje. En zo maak je em:   Ingrediënten Voor de chia pudding: 45 gram chiazaad 250 ml kokosmelk of kokosdrink optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop Voor de rabarber-aardbei compote 500 gram […]

Lezen

Alles over haver

Bij Oot zijn we gek op haver, onze naam zegt het al. Waarom je moet oppassen met niet-biologische haver Onze haver is oer-Hollands én hij is biologisch. Dat is belangrijk, want haver is een kwetsbaar gewas. Op niet-biologische haver wordt vaak het bestrijdingsmiddel glyfosaat gebruikt. Glyfosaat is omstreden en drie jaar geleden was het nog […]

Lezen

5 tips om uitgerust wakker te worden

Uitgerust wakker worden brengt veel positiefs mee, dat hoeven we je niet te vertellen. Maar soms ben je vroeg gaan slapen en word je tóch moe wakker. Er zijn naast de duur van je slaap, een stel andere factoren waar je op kunt letten om je dag fris te beginnen. Want als je uitgerust opstaat, […]

Lezen

(Gebakken) fruit met Oot als topping

Wist je dat je Oot op veel verschillende manieren met fruit kunt combineren? Bijvoorbeeld als topping op stukjes vers fruit, of als ingrediënt bij een appel-aardbeien crumble. Ter inspiratie hieronder twee voorbeelden hoe je Oot met fruit kunt combineren.   Appelpartjes met Oot als topping Ingrediënten (voor 1 persoon): 1 appel 1 eetlepel notenpasta (bijvoorbeeld […]

Lezen

Smoothiebowl met blauwe bessen

Een simpele smoothiebowl met onder andere blauwe bes, banaan en bloemkool. Snel te maken in 2 stappen: alles mengen in je blender en daarna versieren met de granola van Oot!   Ingrediënten (voor 1 persoon): 120 gram bloemkool (gekookt en afgekoeld) 115 gram bevroren banaan 50 gram bevroren blauwe bessen 70 gram avocado 50 gram […]

Lezen

Granolacups met yoghurt en fruit

Deze granolacups zijn super makkelijk te maken. En ze zijn zeker een paar dagen houdbaar, dus als je er een hoop maakt, kan je de rest van de week genieten van een bijzonder ontbijtje. En zo maak je ze:   Ingrediënten (voor 2 personen): 230 gram Oot Granola (bijv. Paleo Mix) 1 1/2 eetlepel agavesiroop […]

Lezen

Overnight bieten-banaan chia pudding

Een nieuw overnight oats receptje, omdat de fijnste ontbijtjes ’s ochtends al voor je klaar staan. Met een basis van chiazaadjes en alleen suikers afkomstig uit fruit. En zo maak je em: Ingrediënten (voor 2 personen): Voor de pudding: 1 banaan 400 ml soja yoghurt (of andere yoghurtvariant) 2 rode bieten 6 eetlepels chiazaadjes 1/2 […]

Lezen