Banaan-toffee ontbijtjes
Zin in een verwenontbijtje? Of zoek je iets speciaals om iemand mee te verrassen? Dan heb je het juiste recept gevonden! Dit zoete ontbijtje bevat veel fruit, is voedzaam, maar smaakt toch als een toetje. En zo maak je ’em:
Ingrediënten (voor 2 personen)
Voor de karamel:
- 5 medjoul dadels
- 2 eetlepels amandelpasta
- 60 ml amandelmelk
- 0,5 theelepel vanille essence
- Snufje zout
Overige ingrediënten:
- 1 banaan
- 300 gram stevige (plantaardige of Griekse/Turkse) yoghurt
- 5 eetlepels Oot Granola Crunchy Nuts
- slagroom (plantaardige of light)
Bereiding
- Maak eerst de dadel-karamel crème. Ontpit de medjoul dadels en week de medjoul dadels 5 minuten in warm water. Giet af en laat uitlekken. Doe de dadels samen met de andere ingrediënten voor de karamel in een keukenmachine en laat draaien tot er een sticky en karamel-achtige structuur ontstaat. Als het te dik blijft kun je eventueel nog een eetlepel water of amandelmelk toevoegen.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Bouw vervolgens de ontbijtjes op in laagjes. Begin met wat plakjes banaan (optioneel kun je ze tegen het glas aanplakken, staat wel zo leuk). Vervolgens verdeel je 2 eetlepels Oot Granola over de bodem. Doe hier de yoghurt overheen, vervolgens de dadel-karamel en maak af met een toefje slagroom, wat banaan plakjes en nog wat extra granola.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis?
Bestel nu