BANAAN-PINDAKAAS TARTELETTES

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

Banaan-pindakaas tartelettes

Kleine ontbijttaartjes met de structuur van bananenbrood, de smaak van pindakaas en een bite door de granola. Vul de taartjes voor het serveren met jouw favoriete yoghurt, vers fruit en wat extra granola! 

Ingrediënten (voor 2 tartelettes)
Tartelettes:

  • 40 gr cacao boekweit granola 
  • 20 gr cashewnotenmeel/amandelmeel 
  • 1 rijpe banaan 
  • 1 el pindakaas

Vulling

  • Kokosyoghurt
  • Vers fruit
  • Cacao boekweit granola 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden en vet de tartelettes vormpjes een beetje in. 
  2. Pureer de banaan fijn en maal heel kort de granola iets fijner en voeg dan de overige ingrediënten voor de tartelettes toe. 
  3. Mix alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg. 
  4. Schep het deeg in de vormpjes en verdeel met een silicone spatel, of natte lepel, het beslag over het vormpje en de randjes 
  5. Bak de bodems in 20 minuten gaar. 
  6. Haal de tartelettes uit de oven en dan meteen uit het vormpje, laat volledig afkoelen voordat je ze vult met jouw favoriete vulling. 

(De tartelettes worden niet heel hard en hebben de structuur van bananenbrood. Vul ze op het moment van eten en bewaar de afgekoelde tartelettes, voor het vullen, in een goed afsluitbare trommel) 

 

Nog geen granola in huis?

Bestel nu
Banaan-pindakaas tartelettes
Vorige Volgende