GRANOLA & CHOCOLADE GANACHE-TAARTJES

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

Granola & chocolade ganache-taartjes

Ingrediënten (voor 3 taartjes)

Voor de bodems 

  • 15 gram plantaardige boter (of kokosolie)
  • 150 gram medjoul dadels (+/- 7 stuks)
  • 100 gram OOT crunchy nut granola
  • Snufje zout 

 Voor de vulling 

  • 100 ml kokosmelk uit blik
  • 80 gram pure (vegan) chocolade
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 0,5 tl vanille essence 

 Optioneel 

  • Vers fruit om te decoreren

Benodigdheden 

  • Keukenmachine
  • 3 mini tartelettes vormpjes met losse bodem (10 cm)
  • Bakpapier 

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. 
  2. Doe de dadels in een keukenmachine, laat draaien en voeg ondertussen de boter toe tot een plakkerig mengsel ontstaan. 
  3. Voeg de granola en een snufje zout aan de keukenmachine toe. Pulseer de granola door het dadelmengsel heen tot het aan elkaar plakt. 
  4. Leg een klein rondje bakpapier op de bodem van de vormpjes zodat je ze er later gemakkelijk uit kunt halen. Verdeel het bodem mengsel in drieën en bekleed de vormpjes ermee. 
  5. Zet de vormpjes een half uurtje in de vriezer. 
  6. Maak ondertussen de vulling. Verwarm de kokosmelk in een pannetje, laat het net niet koken. Zet het vuur uit. Roer de chocolade, maple syrup en vanille er doorheen en roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. 
  7. Haal de bodems uit de vriezer en giet de vulling in de 3 vormpjes. 
  8. Zet de taartjes een aantal uur of een nachtje in de koelkast en serveer met vers fruit. 

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot Granola bestellen.

Bestel nu
Granola & chocolade ganache-taartjes
Vorige Volgende