Over Oot

Goedemorgen

Wij zijn Oot en we maken granola die oprecht goed voor je is: 100% puur natuur, tjokvol noten, pitten & zaden, voor een opperbeste start van je dag. Al onze granola’s zijn biologisch & glutenvrij. Ze bevatten geen geraffineerde suikers en altijd minder dan 10% natuurlijke suikers.

En omdat krokant het lekkerst is, bezorgen we het krakend vers en direct vanuit onze bakkerij bij je thuis in de brievenbus.

Onze granola bevat altijd:
  • Minstens 30% noten, pitten & zaden
  • Minstens 11% eiwitten en 5% vezels
  • Minder dan 10% natuurlijke suikers ?

Een beetje variatie kan geen kwaad. Daarom hebben we altijd minstens zes verschillende soorten granola om uit te kiezen.

Wil je precies weten wat erin zit en wat de voedingswaarden zijn? Bekijk hier alle details van de granola's.

Het begin

Oot begon in 2017 bij Valentine van der Lande:

“Ik was altijd al gek op ontbijtgranen, maar kon nergens iets vinden dat lekker én gezond was. Alle pakken die ik in de supermarkt omdraaide zaten vol met onnatuurlijke dingen of tjokvol suiker. Bovendien was ik het zat om elke week die onhandige grote pakken mee naar huis te slepen. Dat moest anders kunnen.

Ik besloot het zelf te proberen. Ik sprak af met chefkoks, voedingswetenschappers en bakkers. Ik bakte met hun adviezen honderden platen granola. Die liet ik aan vrienden, familie & vreemden proeven tot de recepten uiteindelijk helemaal goed waren. Begin 2018 richtte ik Oot op: een merk voor oprecht goede granola.

Hoe het kan dat onze granola toch lekker is met minder suikers? De ‘truc’ zit hem in drie dingen: Onze granola is kraakvers gebakken op de ambachtelijke manier. We gebruiken eersteklas biologische ingrediënten. En we stoppen hem tjokvol noten, pitten, zaden & kruiden die veel smaak geven.”

Zo bakken wij

Onze granola wordt wekelijks vers gebakken op stalen platen in een traditionele heteluchtoven. Onze Brabantse bakker – hij heeft een pracht van een zachte G – schept het af en toe om zodat het aan alle kanten bruin wordt.

Het mooie van zo’n heteluchtoven is dat de hitte alleen van de buitenkanten op de plaat komt, in tegenstelling tot een lopende band oven in fabrieken van grote merken. Met die laatste kun je snel en gemakkelijk veel granola bakken, en het komt er allemaal precies hetzelfde uit.

Door onze ambachtelijke bak methode is de granola van Oot smaakvol en knapperig zonder dat we veel suikers hoeven te gebruiken. Wij vinden het juist lekker als elke hap een beetje anders smaakt. Net zoals je het thuis maakt dus.

Verantwoordelijkheid

Oot Granola is puur natuur. We doen ons best om zo goed mogelijk voor die natuur te zorgen, en voor jou en voor onze omgeving. Daarom gebruiken we alleen biologische ingrediënten voor onze granola en zoveel mogelijk gerecycled en recyclebaar materiaal voor onze verpakkingen. En we hebben een direct distributiemodel dat een stuk minder vrachtwagens, plek in winkels en afval met zich meebrengt.

Recyclen
Onze zakken zijn nog niet recyclebaar. De eerste kraftpapieren recyclebare zakken zijn inmiddels verkrijgbaar en hebben we getest, maar daarin blijft de granola niet knapperig genoeg. Als er betere op de markt zijn, gaan we natuurlijk weer testen. De dozen van Oot zijn gewoon van karton en kunnen dus bij het oud papier.