BANANENBROOD MET GRANOLA

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

Bananenbrood met granola

Dit bananenbrood van Inge met Oot Granola is een heerlijk alternatief voor een normale cake. Hij is namelijk een stuk gezonder en toch om je vingers bij op te eten!

Ingrediënten

  • 250 gram tarwebloem (of havermeel, amandelmeel, boekweitmeel als glutenvrije alternatieven)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram geprakte bananen
  • 2 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 100 gram boter
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram Oot Granola Crunchy Nuts

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met wat boter.
  2. Pel en prak de bananen tot een glad mengsel.
  3. Draai de boter glad in de keukenmachine. Laat dit draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en yoghurt toe.
  4. Zeef de tarwebloem, bakpoeder, kaneel en zout, en voeg ze toe aan het mengel. Schep dan de bananenpuree door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de cakevorm en strooi er wat Crunchy Nuts granola overheen. Je kunt ook wat granola door het beslag mengen.
  6. Bak het bananenbrood ongeveer 1 uur, of tot hij goudbruin en gaar is.

Eettip van Inge: rooster een plakje bananenbrood en eet hem wat yoghurt en blauwe bessen.

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis?

Bestel nu
Bananenbrood met granola
Vorige Volgende