ZO START JE JOUW OCHTEND ENERGIEK

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, BLOGS

Zo start je jouw ochtend energiek

Moeite om op te starten ’s morgens? Geen punt, wij hebben nog wel een paar ideetjes voor je.

Om te beginnen: het is jouw schuld niet. Dat jij soms moeite hebt om je bed uit te komen, is namelijk voor de helft genetisch bepaald. Wetenschappers zijn het bijna allemaal eens, dat het in je DNA zit of je een ochtendmens bent of niet. Je slaapritme wordt namelijk bepaald door je biologische klok, en die wordt weer bepaald door je genen. Er zijn echt eindeloos onderzoeken naar gedaan. Heel interessant.

Heel leuk, die wetenschap. Maar wat moet je ermee op dinsdagochtend als je weer eens niet vooruit te branden bent op je werk? Gelukkig kun je je lijf een handje helpen, en een paar goede gewoontes aanleren. Probeer deze. Eén voor één, of allemaal tegelijk.

1. Een koude douche
Het is misschien niet echt het advies waar je op zat te wachten, en ook niet echt ons favoriete middel. Maar het is wel zo dat een koude douche je bloedcirculatie op gang brengt. Het is ook nog eens goed voor je huid, en door de stress die je lijf ervaart gaat het direct calorieën verbranden. Mocht dat nog op je wensenlijst staan.

2. Daglicht
Daglicht is goed voor je. Het vertelt je hersenen dat het dag is en tijd om in actie te komen en dat is goed voor je biologische klok. Die zit nogal simpel in elkaar: dag = actie, nacht = tukken. Zonlicht zorgt ook voor vitamine D en dat helpt je immuunsysteem en de opname van calcium. Dus hup, naar buiten.

3. Water
Tijdens je slaap verlies je veel water. Het meeste door uit te ademen, maar ook door te zweten. Zeker als je tijdens je dromen weer achternagezeten werd door een leger uitgehongerde zombies. Dus opstaan en meteen een glas water drinken. Lauw is het beste, dan kan je lijf het water het makkelijkst opnemen. Wist je trouwens dat als je denkt dat je honger hebt, het vaak dorst is? Altijd eerst een glas water drinken dus, en dan pas de koelkast opendoen.

4. Rekken
Stretchen is echt een heel goed idee ’s morgens. Het brengt je bloedsomloop op gang, en het geeft je lijf het signaal dat het tijd is om dingen te doen. Als je het stretchen serieus neemt is het ook goed voor je houding, verhoogt het je flexibiliteit en voorkomt het spierpijn. Oh ja, het is wel lekker ook. Heel zen om een beetje te rekken in de morgen.

5. Ontbijten zonder dip
Je zag het van mijlenver aankomen natuurlijk, maar wat je eet als ontbijt is ook echt belangrijk. Begin met trage koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen en met niet te veel suiker. Een gebalanceerd ontbijt zorgt voor een kalm en helder hoofd en een ochtend vol energie en focus. Dat was toch precies waar je naar op zoek was.

Nieuwe gewoontes hebben tijd nodig om te wennen. Trek een maand of drie uit om ze onder de knie te krijgen. Dat is lastig als je niet van koud douchen houdt, maar het wordt elke dag een beetje gemakkelijker.

 

Geen gezond ontbijt in huis? Bestel ons Starterspakket en betaal maar 15,- voor de eerste vier weken ontbijten met Oot.

Bestel nu
Zo start je jouw ochtend energiek
Vorige Volgende