WAT BETEKENT OOT?

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, BLOGS

Wat betekent Oot?

We krijgen vaak de vraag: wat is ‘Oot’? Waar komt de naam vandaan en hoe is het begonnen? Valentine, de oprichtster van Oot, is een aantal jaar terug op het idee gekomen:

“Oot (soms ook: ‘aat’) is een oud-Hollands woord dat verwijst naar een vroegere wilde haversoort. Het woord ‘Oot’ komt nu in de Nederlandse taal niet meer voor. Behalve bij ons, natuurlijk..

Sommige mensen denken ook dat ‘oot’ de Nederlandse vertaling is voor ‘oat’, wat in het Engels gewoon ‘haver’ betekent. Dat is niet echt letterlijk zo, maar het heeft wel met elkaar te maken.

Toen ik in 2017 het idee had voor Oot, had ik natuurlijk ook een merknaam nodig. Ik wilde graag een herkenbare naam en iets unieks. Het woord Oot is kort en krachtig. En wat ik prachtig vind: als je het uitspreekt, maak je een rondje van je mond. Net alsof je er een hap Oot in stopt!”

 

Hoe is Oot begonnen?

“Ik was altijd al gek op ontbijtgranen, maar kon nergens iets vinden dat lekker én gezond was. Alle pakken die ik in de supermarkt omdraaide zaten vol met onnatuurlijke dingen of tjokvol suiker. Bovendien was ik het zat om elke week die onhandige grote pakken mee naar huis te slepen. Dat moest anders kunnen.

Ik besloot het zelf te proberen. Ik sprak af met chefkoks, voedingswetenschappers en bakkers. Ik bakte met hun adviezen honderden platen granola. Die liet ik aan vrienden, familie & vreemden proeven tot de recepten uiteindelijk helemaal goed waren. Begin 2018 richtte ik Oot op: een merk voor oprecht goede granola.

Hoe het kan dat onze granola toch lekker is met minder suikers? De ‘truc’ zit hem in drie dingen:

Onze granola is kraakvers gebakken op de ambachtelijke manier. We gebruiken eersteklas biologische ingrediënten. En we stoppen hem tjokvol noten, pitten, zaden & kruiden die veel smaak geven.”

 

Nog geen granola in huis?

Bestel nu
Wat betekent Oot?
Vorige Volgende