No-bake spinnenkoekjes
Nog op zoek naar een leuk en makkelijk halloweenrecept? Deze koekjes hoeven niet gebakken te worden. Je hoeft enkel het deeg te maken, de balletjes te rollen, deze plat te drukken en te versieren. Zeer geschikt om op de dag zelf nog te maken, en ook helemaal kind-proof.
Zo maak je ze:
Ingrediënten (voor 12 koekjes):
- 50 gram havermeel
- 50 gram Crunchy Nuts
- 100 gram pindakaas (tip: 100% pindakaas)
- 8 medjoul dadels (ontpit)
- 0,5 tl kaneel
- Snuf zout
- 12 mini peanut butter cups
- 24 suikeroogjes
- 60 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
- Doe het havermeel, de granola, pindakaas, dadels, kaneel en zout in een keukenmachine. Laat draaien tot een plakkerig mengsel ontstaat.
- Verdeel het mengsel in 12 gelijke porties (van +/- 25 gram). Rol er met je handen 12 balletjes van en druk deze plat tot koekjes. Leg de no-bake koekjes op een bord/plaat bekleed met bakpapier.
- Druk in ieder koekje ondersteboven een mini peanut butter cup in het midden. Zet dit een uurtje in de koelkast.
- Smelt na een klein uurtje de chocolade au bain-marie.
- Haal de koekjes uit de koelkast. Smeer met een lepeltje een klein beetje gesmolten chocolade op de achterzijde van de suikeroogjes en plak deze voorzichtig tegen de peanut butter cups aan.
- Doe de rest van de chocolade in een plastic zakje, duw de chocolade naar een hoekje en draai het zakje dicht. Knip met een schaar een klein puntje van het zakje en voorzie de spinnenkoekjes op deze manier van dunne chocolade pootjes.
- Zet de koekjes nog even terug in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. Bewaar de koekjes in een afgesloten bakje in de koelkast.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.
Bestel nu