Overnight coffee oats
Ben jij een enorme fan van koffie? Dan is dit ontbijtje echt een aanrader.
Smaakt zoals jouw favoriete koffiedrankje, maar dan in de vorm van een ontbijt. Ziet er heerlijk uit, vind je niet?
Zo maak je deze overnight oats:
Voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de overnight oats:
- 80 gram havermout
- 250 ml amandel-koffie-drink (of 1 kopje espresso met 200 ml amandelmelk)
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 eetlepel ahornsiroop (of andere natuurlijke siroop)
- 1/2 theelepel kaneel
- Snufje zout
Voor de dadel karamel-zeezout saus:
- 190 gram medjoul dadels
- 250 ml kokosmelk
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel vanille-essence (of vanille-aroma)
Voor de chocolade saus:
- 45 gram pure chocolade
- 30 ml kokosmelk
Voor de topping:
- Oot Cacao Boekweit
Bereidingswijze
- Voor de overnight oats: meng alle ingrediënten (behalve de granola) in een schaal en zet een nachtje afgedekt in de koelkast.
- Voor de dadelsaus: mix alle ingrediënten in een blender en zet dit mengsel ook in de koelkast.
- Voor de chocoladesaus: warm de kokosmelk op in een pannetje en smelt de chocolade hierdoorheen.
- Combineer de overnight oats in de ochtend in een glas met de saus. Doe dit door telkens af te wisselen met een laag overnight oats en een laag saus. Top het af met wat Cacao Boekweit granola.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis?