MANGO-ONTBIJTTAARTJE MET GRANOLA

Alle blogs & recepten

RECEPTEN

Mango-ontbijttaartje met granola

Vier het voorjaar met dit recept voor een fris mango-ontbijttaartje met granola. Stop ‘m in de oven of in de koelkast, het is aan jou. Zo maak je hem:

Ingrediënten (voor 1 taartje):

Bodem:

  • 50 gram Oot Lemon Poppy Seed
  • 15 gram amandelmeel
  • 2 dadels
  • (optioneel) 1 eetlepel (amandel)melk

Vulling:

  • 150 gram verse mango
  • 50 gram kokosyoghurt
  • 2 blaadjes gelatine
  • (optioneel) 1 eetlepel honing

Garnering:

  • (optioneel) handje gevriesdroogde mango
  • (optioneel) extra fruit

 

Bereidingswijze:

Stap 1: het deeg maken

  • Bekleed een kleine ronde springvorm van 10 à 12 cm met bakpapier.
  • Ontpit de dadels en kneed hier de granola en het amandelmeel doorheen. Kneed totdat je een mooie deegbal hebt. Is het geheel te kruimelig om een stug deeg te vormen? Voeg dan een klein scheutje melk toe.

Stap 2: het deeg bakken

  • Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed je springvorm met het deeg en maak een klein opstaand randje. Bak de bodem 10 à 12 minuten af in de oven en laat helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
  • Wil je je taartje liever chewy dan krokant?
    Dat kan ook, met de ‘no bake’-variant:
  • Bekleed je springvorm met het deeg en maak een klein opstaand randje. Druk goed aan en zet een halfuurtje in de koelkast voordat je verder gaat.

Stap 3: de mango-vulling

  • Pureer de mango met de kokosyoghurt en eventueel wat honing.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer door de mango-yoghurt.
  • Schenk de vulling voorzichtig op de bodem en zet minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer met extra granola, fruit en eventueel de gevriesdroogde mango.

Geniet!

Bestel nu
Mango-ontbijttaartje met granola
Vorige Volgende