Frambozenmousse met vers fruit
Deze frambozenmousse leent zich heel goed als kersttoetje. Hij heeft ook nog eens een bijzondere, frisse kleur, waar je zeker mee verrast als afsluiting van elk diner. En je maakt hem met slechts 7 ingrediënten!
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 450 gram diepvries frambozen
- 400 ml slagroom
- 50 gram poedersuiker (of natuurlijke siroop)
- 3 blaadjes gelatine (of gebruik 1,5 gram agar agar als plantaardig alternatief)
- Als topping: Oot Granola (bijv. Paleo Mix), vers fruit, slagroom en evt. verse munt
Bereidingswijze
- Eén dag van tevoren: haal de frambozen uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Doe de frambozen in een zeef en zet de zeef op een schone kom. Prak de frambozen met een vork of lepel door de zeef heen tot er alleen maar pitjes overblijven in de zeef. In het schaaltje heb je dan een gladde frambozensaus.
- Roer de poedersuiker (of natuurlijke siroop) door de frambozensaus.
- Leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water (of los de agar agar op in heet water). Klop ondertussen de slagroom stijf.
- Verwarm 2 eetlepels water en 1 eetlepel frambozensaus in een steelpannetje. Knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op in het pannetje (of voeg het al opgeloste agar agar mengsel toe). Roer dit door de frambozensaus.
- Spatel vervolgens de frambozensaus voorzichtig door de slagroom heen zodat het een luchtig mengsel blijft.
- Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast.
- En dan het allerleukste: versier de mousse met vers fruit, slagroom, granola en eventueel wat munt blaadjes.
Nog geen granola in huis?
Bestel nu