6 SIMPELE NAZOMER-RECEPTEN MET OOT

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

6 simpele nazomer-recepten met Oot

Helaas is de zomervakantie alweer (bijna) voorbij en het liefst houden we dat gevoel nog even vast. Deze 6 simpele snacks zijn ideaal om de nazomer in te luiden!


Tip 1 – Ontbijt-omelet met Crunchy Nuts en jam

Als je een actieve dag voor de boeg hebt, kunnen wat extra eiwitten geen kwaad. Dit omeletje maak je in een handomdraai en is echt een aanrader. Ook leuk als verrassing voor een ander!


Meng drie eieren met (amandel)melk en kaneel, bak de omelet in een koekenpan met een beetje boter. Laat hem afkoelen en beleg hem met jam, Crunchy Nuts granola en eventueel met wat yoghurt of kwark.

 

Tip 2 – Vervang je hagelslag eens door Cacao Boekweit

Ontbijt je op vakantie ook zo graag met croissantjes? Doe er een keer Cacao Boekweit granola op. Een superlekkere combi en je krijgt meteen toch je vezels binnen! En vergeleken met hagelslag (of jam) scheelt het ook flink in suikers.

 

Tip 3 – Ontbijt met (zelfgeplukt) fruit

Granola combineert natuurlijk goed met vers fruit. En laat de zomer nou precies de tijd zijn waarin veel fruit op zijn lekkerst is. Maak een wandeling in een veld of bos, vergeet dan niet om een zakje of mandje mee te nemen. Misschien kom je wel wilde bramen, aardbeien, druiven of rode bessen tegen! Wat is er nou lekkerder dan na een wandeling je zelf geplukte fruit op te peuzelen? Lekker met volle yoghurt en de Paleo Mix bijvoorbeeld.

 

Tip 4 – Boterham met pindakaas en Crunchy Nuts

Heb je zin in een stevige lunch? Of kun je wat extra energie gebruiken? Smeer dan een dikke boterham met pindakaas of amandelpasta en bestrooi deze met Crunchy Nuts. Zo krijg je gemakkelijk veel eiwitten en koolhydraten binnen. 

 

Tip 5 – Vijf-uur-snack met appel, pindakaas en Chia Spice

Op vakantie eet je vaak wat minder stipt dan normaal. Om dat vakantiegevoel vast te houden en je toch moet wachten tot de barbecue op temperatuur is, kun je deze snack als tussendoortje proberen. Snij een appel in partjes, verwijder het klokhuis, smeer wat pindakaas (of creamcheese) op de schil en dip hem in Chia Spice granola. Enjoy!


Tip 6 – Eet Oot gewoon zo uit de zak

Heb je zin in een tussendoortje? Je kunt ook gewoon wat granola uit de hand eten. Verantwoord snacken hoeft niet moeilijk te zijn! 

 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot Granola bestellen.

Bestel nu
6 simpele nazomer-recepten met Oot
Vorige Volgende