Chia pudding met rabarber-aardbei compote
Dit mooie gerecht combineert rabarber met aardbei. Een super lekkere combinatie. En omdat rabarber nu weer in het seizoen is, is dit een perfect winters ontbijtje. En zo maak je em:
Ingrediënten
Voor de chia pudding:
- 45 gram chiazaad
- 250 ml kokosmelk of kokosdrink
- optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop
Voor de rabarber-aardbei compote
- 500 gram rabarber
- 4 eetlepels water
- 125 gram (diepvries) aardbeien
Bereidingswijze
- Roer het chiazaad en de kokosdrink door elkaar. Zet in een afgedekt bakje in de koelkast.
- Was en snij de rabarber in kleine stukjes. Doe samen met het water in een pan.
- Breng de rabarber aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Voeg na deze 10 minuten, wanneer de rabarber uit elkaar is gevallen, de aardbeien toe. Laat de aardbeien nog 10 minuten meekoken.
- Laat afkoelen (en zet eventueel in de koelkast).
- Vul 2 glaasjes met 3 el rabarber per glas. Verdeel de chia pudding er overheen. Maak af met Crunchy Nut granola.
Tip: zet stappen 1 tot en met 5 de dag van te voren al. Dan hoef je ‘s ochtends alleen nog maar de glaasjes te vullen en te genieten.
Nog geen granola in huis?
Bestel nu