ONTBIJTTAARTJES MET KOKOSKWARK

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

Ontbijttaartjes met kokoskwark

Begin je dag feestelijk met deze gezellige ontbijttaartjes van onze Oot Ambassadeur Inge. Dit is weer eens wat anders dan een standaard dagelijks ontbijtje. Deze taartjes zijn gemaakt van Cacao Boekweit Granola en kokoskwark. Je kunt natuurlijk ook heel goed een andere granola of kwark gebruiken. Met dit recept kun je ongeveer 6 tot 8 taartjes maken.

 

Ingrediënten:

– 200 gram Cacao Boekweit

– 5 eetlepels gesmolten kokosolie

– 50 mililiter honing

– 300 mililiter kokoskwark

– 3 blaadjes gelatine

– 100 mililiter water

– geraspte kokos

– gemengd fruit

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de granola, kokosolie en honing in een kom. Vul de muffinvormpjes tot de helft met dit mengsel en druk dit goed aan. Bak de vormpjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

Laat de gelatine blaadjes 5 minuten weken in ruim water. Breng ondertussen 100 mililiter water aan de kook in een steelpan. Knijp de gelatine uit en los het op in de pan. Meng dit met de kwark en roer goed door.

Giet het mengsel op de granolabodempjes. Zet de taartjes in de koeling en laat minimaal 4 uur opstijven. Ideaal om een dag van tevoren te maken dus. Garneer de taartjes op het laatst met geraspte kokos en wat fruit.

Nog geen granola in huis?

Bestel nu
Ontbijttaartjes met kokoskwark
Vorige Volgende