APPEL-KWARKTAARTJE

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

Appel-kwarktaartje

Ingrediënten

Bodem

  • 40 gr chia spices granola
  • 1/4 sinaasappelsap
  • 1 dadel
  • 50 gr amandelspijs 

Kwarktaart

  • 200 gr yoghurt
  • 2 gelatine blaadjes
  • 1 tl vanille
  • 1/2 el honing
  • 1 kleine appel 

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 12 heel goed in of bekleed deze met bakpapier.
  3. Ontpit de dadel pers de sinaasappel uit.
  4. Maal de granola, dadel en sinaasappel sap iets fijner en druk deze goed aan in de springvorm.
  5. Bak de bodem voor 12 minuten krokant en laat afkoelen.
  6. Snijd de appel in stukjes en bak deze in een pannetje met wat kaneel zacht.
  7. Verdeel de amandelspijs over de bodem en verdeel hier weer 1/3 van de appel overheen.
  8. Maak de gelatine klaar volgens de verpakking en roer door de yoghurt.
  9. Schenk de yoghurt op de bodem en laat voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  10. Garneer je taartje daarna met de overige appel en nog wat extra granola. 

Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot Granola bestellen.

Bestel nu
Appel-kwarktaartje
Vorige Volgende