Appel-kwarktaartje
Ingrediënten
Bodem
- 40 gr chia spices granola
- 1/4 sinaasappelsap
- 1 dadel
- 50 gr amandelspijs
Kwarktaart
- 200 gr yoghurt
- 2 gelatine blaadjes
- 1 tl vanille
- 1/2 el honing
-
1 kleine appel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm van 12 heel goed in of bekleed deze met bakpapier.
- Ontpit de dadel pers de sinaasappel uit.
- Maal de granola, dadel en sinaasappel sap iets fijner en druk deze goed aan in de springvorm.
- Bak de bodem voor 12 minuten krokant en laat afkoelen.
- Snijd de appel in stukjes en bak deze in een pannetje met wat kaneel zacht.
- Verdeel de amandelspijs over de bodem en verdeel hier weer 1/3 van de appel overheen.
- Maak de gelatine klaar volgens de verpakking en roer door de yoghurt.
- Schenk de yoghurt op de bodem en laat voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer je taartje daarna met de overige appel en nog wat extra granola.
Nog geen granola in huis? Hier kun je je Oot Granola bestellen.
Bestel nu