GRANOLA-CHEF JESSE VERTELT OVER DE NIEUWE SMAKEN

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, ARTIKELEN

Granola-chef Jesse vertelt over de nieuwe smaken

Dit is Jesse.
Onze eigen granola-chef en bedenker van de twee nieuwe Oot-smaken. Hij woont in Utrecht, is afgestudeerd productontwikkelaar en groot liefhebber van alles wat met eten te maken heeft. We hebben ‘m een paar vragen gesteld over onze fonkelnieuwe granola’s.

 

Hoe ben je op de citroen en koffie smaken gekomen? Ergens in een koffietent opgedaan?

”In het bedenkproces ben ik bij mijzelf nagegaan: wat vind ik nou echt lekker? Toen kwam ik al vrij snel op taart. Toen heb ik bepaald aan welke gezonde criteria ze moesten voldoen en ben ik onze nieuwe Oot-keuken ingedoken. De ene smaak werd Lemon Poppy Seed, afgeleid van de bekende Lemon Poppy Seed cake. Misschien heb je ‘m een keer zien liggen bij je lokale koffietent. Uit die baksessies is ook nog een andere favoriet naar voren gekomen, maar daar vertellen we snel meer over 😉

Voor de Koffie Keto Granola heb ik gekeken smaken die goed passen binnen een Keto-dieet. Een smaak die ik tegenkwam was koffie. Dit vond ik een heel passende smaak omdat veel mensen bij het ontbijt natuurlijk een kop koffie drinken. Ook is het een heel andere smaakrichting dan de originele Keto granola met aardbeien, die is natuurlijk wat frisser. Daar kan goed een robuustere smaak tegenover staan zoals de Koffie Keto Granola.”

 

Hoe lang heb je gedaan over het ontwikkelen van een nieuwe smaak?

”Eerst vorm ik dus een hele lading aan ideeën die misschien interessant zijn. Vervolgens maak ik een selectie van de meest interessante smaken voor Oot. Vervolgens heb ik in een paar weken tijd meerdere tests gebakken om erachter te komen hoe de smaken het best tot hun recht komen. Daarna hebben ik samen met mijn Oot-collega’s een keuze gemaakt welke smaken we meenamen naar de volgende ronde.

Daarna was er nog een periode van een aantal maanden om het recept continue bij te schaven, samen met onze Brabantse bakkers. Uiteindelijk duurde het een maand of 5 voordat de granola’s helemaal perfect uit de oven kwamen.‘’

 

En vertel: waarom moeten Oot-ontbijters deze nieuwe smaken proberen?

Omdat ze weer heel anders zijn dan dat de smaken die we al in ons assortiment hadden. Zowel de Keto-variant als de meer ‘mainstream’ Lemon Poppy Seed Granola.

De Koffie Keto Granola is net als de gewone Keto extreem laag in koolhydraten (3,7 gram per portie), en de smaak is heel bijzonder met grote geroosterde walnoten en de smaak van vers gebrande koffie. De Lemon Poppy Seed Granola is gewoon heel lekker, hij proeft echt als een guilty treat en is toch supergezond en 100% puur natuur.  Daar ben ik trots op.

 

Benieuwd of de nieuwe smaken ook jouw nieuwe favoriete granola’s worden? Als je ze vandaag voor 17.00 bestelt kun je ze morgen al proeven.

Bestel nu
Granola-chef Jesse vertelt over de nieuwe smaken
Vorige Volgende