(Gebakken) fruit met Oot als topping
Wist je dat je Oot op veel verschillende manieren met fruit kunt combineren? Bijvoorbeeld als topping op stukjes vers fruit, of als ingrediënt bij een appel-aardbeien crumble. Ter inspiratie hieronder twee voorbeelden hoe je Oot met fruit kunt combineren.
Appelpartjes met Oot als topping
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 1 appel
- 1 eetlepel notenpasta (bijvoorbeeld amandel- of cashewpasta, of pindakaas)
- 3 eetlepels Oot Granola (bijvoorbeeld Chia Spice)
Bereidingswijze:
- Snij de appel in stukjes en besmeer de achterkant van de appel met notenpasta.
- Dip de appelstukjes in je granola.
Appel-aardbeien crumble
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 1/4 appel
- 4 verse aardbeien
- 2 eetlepels Oot Granola
- 1 scheutje honing
- 1 flinke theelepel bosbessenjam
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de appel en aardbeien in stukjes en meng het fruit met de granola en honing.
- Leg het mengsel in een hittebestendig bakje en smeer de bosbessenjam eroverheen.
- Zet het bakje 15 minuten in de (voorverwarmde) oven. En klaar is je appel-aardbeien crumble! Top eventueel af met wat vers fruit en extra granola.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis?
Bestel nu