Boekweit porridge met mango-passievrucht crème
Een ontbijtje dat er uitziet (en smaakt) als een toetje. ? En dat met maar heel weinig en alleen natuurlijke suikers. Een mooier begin van de dag bestaat bijna niet! En zo maak je em:
Voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de porridge:
- 100 gram boekweit korrels
- 1 banaan, bevroren in plakjes
- 125 ml kokosdrink
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 1 theelepel vanilla extract
- Snufje kaneel
- Snufje zout
Voor de crème:
- 250 gram mango (blokjes, ontdooid)
- 1 passievrucht
Voor de topping:
- 2 eetlepels Crunchy Nuts granola
Bereidingswijze
- Laat de boekweitkorrels een nachtje weken in koud water. Spoel deze de volgende dag in een vergiet af met koud water.
- Doe het papje samen met de andere porridge-ingrediënten in een blender. Mix tot een romig geheel.
- Verdeel dit over twee glaasjes.
- Pureer voor de crème de mango met een staafmixer. Mix de laatste paar seconden het vluchtvlees van een passievrucht mee.
- Verdeel dit ook over de glazen.
- Maak het ontbijtje af met een topping van 1 eetlepel Crunchy Nuts granola per glas.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis?
Bestel nu