EEN WEEK ZONDER ZUIVEL – GEEN PROBLEEM.

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, ARTIKELEN

Een week zonder zuivel – geen probleem.

Maandag begint de Week zonder Vlees en Zuivel. Goed moment om eens na te denken wat je eet als ontbijt. Melk en yoghurt zijn natuurlijk de beste vrienden van onze granola. Soms kan zo’n themaweek goed zijn om jezelf een beetje aan het denken te zetten. Misschien vind jij onze Crunchy Nuts nog wel lekkerder met amandelyoghurt of rijstmelk.

Motivatie
Veranderen is altijd een beetje lastig. Onderzoek toont aan dat als je iets verandert omdat je vindt dat het bij je identiteit past, je kans van slagen veel groter is. Als je dus begint met hardlopen omdat je jezelf een atleet vindt, die fit en sportief is, hou je het waarschijnlijk beter vol dan als je begint omdat je wilt afvallen. Dus kijk bij jezelf waarom je het doet. Voor de planeet, voor je gezondheid, of omdat je vindt dat koemelk echt heel erg 2017 is? Maakt niet uit, als het maar bij je past.

Alternatieven
De winkel ligt gelukkig vol met alternatieven voor je ontbijt. Melk, kaas en yoghurt van noten, erwten of granen, planten: tof om te zien hoe inventief we zijn. Probeer ze allemaal als je het ons vraagt, je ziet vanzelf wel wat bij je past. Afwisseling is natuurlijk ook goed voor je. Met al die nieuwe dingen op je bord en in je kom is het wel een goed idee om even naar je totale dieet te kijken of je al je voedingsstoffen wel binnenkrijgt. Melk zit vol calcium en eiwit bijvoorbeeld, dus als je dat afschrijft, dan moet dat ergens anders vandaan komen.

Soja
Soja wordt voor van alles gebruikt. Als vleesvervangers vooral en ook als alternatief voor yoghurt, melk en kwark. Ze smaken bijna hetzelfde en het is een stuk beter voor je. Een plantaardige sojavariatie met toegevoegde vitamines en mineralen is de beste keuze. Die bevatten ook voldoende eiwitten, en dat is bij variaties van haver, amandel, kokos of rijst vaak niet zo. Check wel ook even of de soja duurzaam geteeld wordt, anders sta je het ene klimaatprobleem met het andere op te lossen. Oh ja, en zoals met alles: eet niet teveel soja natuurlijk. Dat is niet goed voor je.

Chiazaad
Chiazaad is te gek. Het is goed voor je huid, bevordert je vetverbranding en verlaagt de kans op diabetes. Dus probeer eens een chia-bowls of een chia pudding, of een granola met chia natuurlijk, zoals onze Chia Spice. Die is ontzettend lekker en bevat maar 1,3 procent suiker. Moet je die pakken in de supermarkt eens omdraaien…

Rijst
Rijst kun je eten, maar ook drinken. Rijst is niet erg klimaatvriendelijk, maar om een litertje rijstmelk te maken heb je gelukkig niet veel rijst nodig. Het mooie van rijstmelk is dat het weinig vet bevat, geen cholestorol, een berg vitamines en dat je het gemakkelijk zelf kunt maken. Zelf doen, altijd leuk.

 

Bestel nu
Een week zonder zuivel – geen probleem.
Vorige Volgende