Ontbijttaartje met Cacao Boekweit-bodem
Dit mooie taartje is heel gemakkelijk te maken. En hij bevat ook nog eens alleen maar natuurlijke suikers. En zo maak je em:
Ingrediënten (voor 1 taartje):
Voor de bodem:
- 40 gram Cacao Boekweit granola
- 30 gram havermout
- 1/2 eetlepel kokosolie
- 1 a 2 theelepels water
Voor de vulling:
- 100 gram (lactose vrije)yoghurt
- 1 blaadje gelatine
- 1 theelepel ahornsiroop
Voor de topping:
- vers fruit
- extra Cacao Boekweit granola
- (gesmolten) chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van (ongeveer) 12 centimeter goed in.
- Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een plakkerig beslag. Druk het beslag in de springvorm, dit gaat het beste met een natte lepel.
- Bak de bodem in 15 minuten krokant en laat goed afkoelen.
- Bereid daarna de gelatine volgens de verpakking en roer de klaargemaakte gelatine door de yoghurt en de ahornsiroop. Giet dan de vulling over de bodem en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.
- Versier je taartje met extra granola, chocolade en rood fruit.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis?
Bestel nu