Bulgursalade met watermeloen
Het is zomer, benauwd en komkommertijd. Wat past daar beter bij dan een frisse salade met watermeloen en komkommer? Daarom delen we graag dit lekkere recept van onze ambassadeur Laura met je. En zo maak je ’em:
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 50 gram bulgur
- Handje rucola veldsla melange
- 0,5 komkommer
- 150 gram watermeloen
- 100 gram halloumi (een andere grilbare kaas kan ook)
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepel Crunchy Nuts van Oot Granola
Voor de snel-gepickelde rode ui (2 porties);
- 1 rode ui
- 125 ml heet water
- 60 ml appel cider azijn
- 60 ml witte azijn
- 2 theelepel suiker
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Voor de snel-gepickelde rode ui snijd je de ui in dunne halve ringen. Doe dit in een glazen (weck)pot die je met een deksel kunt afsluiten. Kook het water en meng dit met het azijn, de suiker en het zout. Giet dit over de uien. Laat dit minimaal een half uurtje zo staan.
- Bereid de bulgur volgens de verpakking.
- Snijd de watermeloen in stukjes en de komkommer in blokjes. Snijd de halloumi in plakjes.
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de halloumi aan beide kanten goudbruin.
- Verdeel de sla over een bord,voeg hier de komkommer, watermeloen, gepickelde rode ui en halloumi aan toe. Strooi de granola er overheen als topping.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.
Bestel nu