Vegan Chocolademousse
Dit heerlijke recept voor vegan chocolademousse is zowel glutenvrij als veganistisch. Het is geschikt voor 2 personen en vormt een perfect dessert of een luxe toevoeging aan een feestelijk kerstontbijt.
En zo maak je 'm:
Ingrediënten
- 1 eetrijpe avocado
- 3 bananen
- 1 el cacaopoeder, liefst rauw
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
- 200 ml vegan slagroom, opgeklopt
- Een van onze granola's, bijvoorbeeld de Paleo Mix.
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
- 2 glazen
Bereiding
- Pureer de avocado met de banaan tot een glad mengsel.
- Voeg de vanille, cacao en een snufje zout toe en meng dit totdat er een gladde mousse ontstaat.
- Klop de slagroom stijf.
- Schep een beetje mousse in alle twee de glazen.
- Strooi hier vervolgens granola op.
- Verdeel de overgebleven mousse over de glazen.
- Top af met slagroom en granola.
Deze chocolademousse kan je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.
Geen granola in huis?
Bestel nu