ACHTER DE SCHERMEN BIJ OOT

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, ARTIKELEN

Achter de schermen bij Oot

Wil je een kijkje nemen bij ons achter de schermen? In deze blogpost nemen we je mee!

Bij de boer
In onze granola vind je allerlei voedzame ingrediënten. Ze bevatten niet alleen veel noten, pitten en zaden (altijd minstens 30%), maar ook ingrediënten zoals quinoa, wilde bosbessen en gevriesdroogde aardbeien.
Wat onze grondstoffen met elkaar gemeen hebben? Ze worden allemaal op geheel biologische wijze geteeld. Dat is fijn, want biologisch betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Op de foto hieronder zie je onze haverboer, die lekker in Nederland (Flevopolder) onze haver maakt. Rond maart begint hij vaak met het zaaien van de haver. De haver heeft dan een paar maanden de tijd nodig om te groeien, waarna het rond augustus geoogst kan worden. Wist je trouwens dat haver dol is op lange zomerdagen met veel zonuren en genoeg regen? In andere woorden: haver is dol op Nederland.

  


Bij de bakker
In onze bakkerij in Brabant worden de grondstoffen omgetoverd tot verse granola. Onze bakkers mengen de grondstoffen in een grote kuip. Dat doen ze in verschillende stappen, zodat alle ingrediënten goed gemengd worden en de beste structuur behouden. Na het mengen plaatsen ze de granola op stalen ovenplaten en wordt het in een traditionele heteluchtoven gebakken. Het mooie van zo’n heteluchtoven is dat de hitte alleen van de buitenkanten op de plaat komt, waardoor onze granola smaakvol en knapperig is, zonder dat we veel suikers hoeven te gebruiken. En hierdoor smaakt elke hap een beetje anders. Net zoals je het thuis maakt dus.
Sommige ingrediënten (bijv. kokosvlokken en sommige noten) worden zelfs apart geroosterd en voegen we pas aan het einde toe, zodat ze lekker luchtig en knapperig blijven. Eenmaal gebakken vullen we onze zakjes met verse granola, en natuurlijk worden alle zakjes ook goed gesloten zodat de granola lekker vers blijft.

  


Bij de bezorger

Nadat we de granola hebben verpakt, gaat hij mee met de postbezorger. In de tussentijd werkt er ook een team op de achtergrond. Zij zorgen ervoor dat alle bestellingen goed worden verwerkt. Daar komt nog best veel bij kijken, bijvoorbeeld dat iedereen de juiste smaken ontvangt, dat de zakjes granola in het juiste type verzenddoos verpakt worden, en dat het pakketje bij het juiste adres bezorgd wordt. En dan? Dan wordt het pakketje bij je thuisbezorgd en kun je (weer) lekker genieten van versgebakken Oot!

  

 

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

Bestel nu
Achter de schermen bij Oot
Vorige Volgende