Keto granola-muffins
Deze Keto granola-muffins van Lynn (Keto Dutchie) brengen je alvast in een extra feestelijke stemming!
Lees hieronder hoe je ze maakt:
Ingrediënten (voor 4 muffins)
- 80 gram gemalen Keto Granola
- 30 gram amandelmeel
- 25 gram boter
- 2 eieren
- 30 gram droge zoetstof (Lynn gebruikt bijvoorbeeld Steviala Bronze)
- 1/4 theelepel xanthaangom
- 1 theelepel wijnsteenpoeder
- 1 theelepel witte wijnazijn
- Snufje zout
- Als topping: zoetstof poedersuiker (bijv. Steviala Frost)
- Andere benodigdheden: een bakvorm voor muffins
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul een kom met 80 gram Keto Granola, haal alle gevriesdroogde aardbeien eruit en leg ze in een apart kommetje.
- Maal de granola fijn (bijvoorbeeld met een keukenmachine, of door er vaker met een deegroller overheen te gaan). Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een pannetje (laat het niet borrelen).
- Meng de gemalen Keto Granola samen met de eieren in een kom.
- Meng in een nieuwe kom de amandelmeel, xanthaangom, wijnsteenpoeder en zoetstof. Voeg dit mengsel hierna toe aan het andere mengsel (Keto Granola en eieren). Voeg dan de boter en witte wijnazijn toe aan het mengsel en mix het goed met je handen (of gebruik een staafmixer).
- Voeg de gevriesdroogde aardbeien toe aan het beslag, meng het met je handen of een spatel, en doe het beslag in een ingevette bakvorm voor muffins. Top af met Keto Granola en bak de muffins ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn.
Geniet ervan!
Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.
Bestel nu