Bananenbrood met chocola, granola en gedroogde bloemen
Dit bananenbrood met chocola, Oot en gedroogde bloemetjes ziet er niet alleen heel fleurig uit op je paasontbijttafel, het is ook nog eens super lekker. Benieuwd hoe je hem maakt? Dit heb je ervoor nodig:
Ingrediënten (voor 1 cake):
- 75 gram Crunchy Nuts
- 150 gram rijstmeel
- 50 gram havermeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 eieren
- 110 ml amandelmelk
- 3 rijpe bananen
- 50 gram pure chocola
- 1 theelepel baking soda
- 1 eetlepel appelazijn
- (optioneel) handje eetbare gedroogde bloemenmix
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Roer de rijstmeel, havermeel, bakpoeder en het kaneel door elkaar.
- Prak de bananen en meng vervolgens de eieren, geprakte bananen en amandelmelk door de droge ingrediënten.
- Schep de chocolade en de granola door het beslag.
- Los in een apart bakje de baking soda op in de appelazijn zodat het gaat schuimen. Schep dit mengsel door het beslag voor een extra luchtige cake.
- Schep je beslag in het cakeblik en strijk het glad.
- Bak je brood voor ongeveer 45 minuten af.
- Strooi eventueel de bloemenmix over het brood en laat het even afkoelen.
Geniet ervan!
Bestel nu