Blog

Gekarameliseerde appels met havermout en Oot

Een simpel maar toch heel veelzijdig ontbijtje! Met havermout, gekarameliseerde appel, pindakaas en Oot Granola. Zo maak je hem: Ingrediënten (voor 1 persoon) Voor de havermout: 40 gram havermout 150 ml amandelmelk ½ theelepel kaneel 1 theelepel ahornsiroop (of andere natuurlijke siroop) Snufje zout Voor de gekarameliseerde appels: 1 appel (in partjes gesneden) 2 theelepels […]

Lezen

Overnight chia-oats

Een overnight oats recept, maar dan met heel weinig koolhydraten! Je maakt hem de avond van tevoren al klaar. Zo heb je de volgende ochtend meteen een lekker ontbijtje. Zo maak je hem: Ingrediënten (voor 2 kleine of 1 grote portie): 1 eetlepel chiazaad 2 eetlepels hennepzaad 1 eetlepel kokosmeel 3 eetlepels kokosrasp 160 ml […]

Lezen

Granolarepen

Op zoek naar een makkelijk te maken en goed voedende snack? Probeer dan vooral deze granolarepen uit. Ze zijn zeer geschikt om in 1 keer veel van te maken. En dit recept combineert goed met al onze granola’s, dus gebruik vooral jouw favoriet 🙂 Ingrediënten (voor 4 muffins): 75 gram gepofte rijst 75 gram Oot […]

Lezen

Ontbijtmuffins

Deze ontbijtmuffins van Lynn (Keto Dutchie) brengen je alvast in een extra feestelijke stemming! Lees hieronder hoe je ze maakt: Ingrediënten (voor 4 muffins): 80 gram gemalen Keto Granola 30 gram amandelmeel 25 gram boter 2 eieren 30 gram droge zoetstof (Keto Dutchie gebruikt bijvoorbeeld Steviala Bronze) 1/4 theelepel xanthaangom 1 theelepel wijnsteenpoeder 1 theelepel […]

Lezen

Granolarepen met Keto Granola

Voor deze granolarepen van Lynn (Keto Dutchie) heb je maar vijf ingrediënten nodig! Zo maak je ze: Ingrediënten (voor 2 personen): 100 gram Oot Keto Granola 45 gram amandelboter 30 gram ahornsiroop (of andere natuurlijke siroop) 10 gram kokosolie 1/4 theelepel zout (optioneel) Bereidingswijze: Maal de Keto Granola in een keukenmachine goed fijn (of gebruik […]

Lezen

Alles over yoghurt

In deze blogpost lees je van alles over yoghurt! Wat is yoghurt en hoe maak je het eigenlijk? Yoghurt (dierlijke) wordt gemaakt door bepaalde yoghurtculturen (in dit geval melkzuurbacteriën) aan melk toe te voegen. Dit proces wordt ook wel fermentatie genoemd, en de bacteriën zetten het stofje lactose (melksuiker) om in lactaat (melkzuur). Als je […]

Lezen

No-bake spinnenkoekjes

Nog op zoek naar een leuk en makkelijk halloweenrecept? Deze koekjes hoeven niet gebakken te worden. Je hoeft enkel het deeg te maken, de balletjes te rollen, deze plat te drukken en te versieren. Zeer geschikt om last-minute te maken, en ook helemaal kind-proof. En zo maak je ze:   Ingrediënten (voor 12 koekjes): 50 […]

Lezen

5 weetjes over vezels

1. Wat zijn vezels? ‘Vezels’ is een afkorting van voedingsvezels, wat stofjes zijn die niet door je dunne darm worden verteerd of opgenomen. Er is niet een enkel vezeltype, maar er zijn verschillende soorten vezels, die allemaal weer verschillende effecten hebben op je lichaam. Vaak worden deze vezels onderscheiden in fermenteerbaar en onfermenteerbaar. Fermenteerbare vezels […]

Lezen

Chocolademousse met pompoen

Ben je een chocoladeliefhebber? Dan is deze chocolademousse helemaal voor je weggelegd. Met een unieke smakencombinatie van pure chocolade, pompoen en de kruidige Pumpkin Spice granola. Ingrediënten (voor 3 personen): 75 gram pure chocolade (bijv. 85% cacao) 200 gram pompoenpuree 100 gram Griekse yoghurt (10% vet) 50 ml (plantaardige) melk 2 dadels (ontpit) 1 theelepel […]

Lezen

Pindakaas-banaan tartelettes

Hou jij van pindakaas en heb je zin in een ontbijtje dat net even anders is? Dan is dit recept vast iets voor jou 😉 Deze kleine ontbijttaartjes hebben de structuur van bananenbrood, de smaak van pindakaas en toch een lekkere ‘bite’ door de granola. En zo maak je ze:   Voor 2 tartelettes Ingrediënten […]

Lezen