Chia pudding met pompoen

< Terug naar overzicht

Chia pudding met pompoen

Dit mooie gerecht combineert pompoen met verse vijgen. Een verrassend lekkere combinatie. En zo maak je em:

 

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 100 gram pompoenpuree
  • 100 ml amandelmelk (of andere (plantaardige) melk)
  • 1 eetlepel yoghurt (bijv. Grieke yoghurt of een plantaardige versie)
  • 20 gram chiazaadjes
  • 1 dadel
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 mespuntje vanillepoeder (of gebruik vanille-essence of vanille-aroma)

Voor de topping:

  • 2 eetlepels Oot Granola (bijv. Chia Spice)
  • 1 verse vijg
  • Optioneel: granaatappelpitjes en wat extra yoghurt

Bereidingswijze

  1. Meng de pompoenpuree, amandelmelk, yoghurt, dadel, ahornsiroop, kaneel en vanillepoeder in een blender (of met een staafmixer) tot een glad geheel.
  2. Schenk dit mengsel in een afsluitbaar bakje. Roer vervolgens 20 gram chiazaad erdoorheen. Zet het in de koelkast en laat minstens 1 uur staan. Of maak het alvast een avond van tevoren zodat je de volgende dag meteen kunt ontbijten.
  3. Nu het leukste: doe de chia pudding in een glaasje en top het af met wat granola, verse vijgen en eventueel wat granaatappelpitjes en yoghurt.

 

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht