Granola Energieballen
Recept van Yvette van Boven
Voor 4 personen / snack
- 150 gram Oot Granola
- 100 gram ongezoete amandelboter, hazelnootpasta of pindakaas
- 2 eetl. honing (optioneel, naar smaak)
- 50 gram gedroogd fruit (zoals appel, abrikozen, rozijnen of dadels), fijngehakt
- 1 theel. vanille-extract
- snuf zeezout
Bereiding
Meng de granola, amandelboter (of hazelnootpasta/pindakaas), honing, gedroogd fruit en vanille-extract in een grote kom. Voeg een kleine snuf zeezout toe voor extra smaak. Meng goed door tot een stevige pasta. Rol het mengsel met natte handen (dan plakt het minder) tot kleine balletjes van ongeveer 2-3 cm in diameter.
Leg de energieballen op een bord of bakplaat en laat ze minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Bewaar ze daarna in een luchtdichte doos in de koelkast, tussen vellen bakpapier als gezonde snack.
Lekker met Apple Pie, Pumpkin Spice of Chrunchy Nuts Granola
Bestel nu