Yoghurt bowl met rood fruit compote en gebakken peer
Ingrediënten 2 ontbijtjes:
200 gram (lactosevrije) kwark
250 gram blauwe bessen en framboos (diepvries)
1 tl maïzena
1 tl vanille (optioneel)
1 peer
1 tl kokosolie
1 el ahornsiroop
Je favoriete granola (bijv. Crunchy Nuts of Pumpkin Spice)
Begin met het maken van de compote. Verwarm het diepvries fruit met de maïzena en eventueel de vanille in een steelpan. Kook dit op laag vuur totdat de bessen stuk zijn. Laat vervolgens een beetje afkoelen.
Schil de peer, verwijder het klokkenhuis en snijd doormidden. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan. Leg de peer hierin en bak aan beide kanten aan. Zodra de peer zacht is voeg je de ahornsiroop toe, laat de peer heel even karamelliseren en draai je daarna het vuur uit.
Verdeel de kwark over twee kommetjes en maak met de compote mooie swirls in de yoghurt.
Voeg vervolgens de (warme) peer toe en maak af met granola.
Geniet ervan!
Bestel nu