TRIFLE VAN HAVERMOUT EN FRAMBOZENCOMPOTE

Alle blogs & recepten

Trifle van havermout en frambozencompote

Yes! We hebben weer een heerlijk ontbijtrecept voor je van onze ambassadeur Melissa (@Lislovescooking). Een trifle met havermout en frambozencompote is precies wat je nodig hebt: simpel, voedzaam en zó lekker! Wij hebben ‘m alvast voor je geprobeerd en kunnen je zeggen: dit wil je proeven!

Dit is hoe je ‘m maakt:

Ingrediënten (voor 2 personen):


Voor de havermout:

  • 60 gr (glutenvrije) havermout of Bircher Muesli
  • 150 ml (amandel/kokos)melk
  • 3 el kokosyoghurt

Voor de frambozencompote:

  • 200 gr (diepvries)frambozen
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl vanille
  • 1 el ahorn siroop (optioneel)

Toppings:
  • Paleo Mix granola
  • Verse frambozen
  • Banaan
  • Kokosyoghurt
  • Munt

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de havermout. Meng de ingrediënten door elkaar. Als je normale havermout gebruikt, zet je het voor minimaal 3 uur in de koelkast. Met de Bircher Muesli is het na 2 minuutjes al klaar.

  2. Maak daarna de frambozencompote. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng rustig aan de kook. Is je compote te dik, voeg dan wat water toe. Is die te dun, voeg dan een beetje maïzena toe. Laat vervolgens helemaal afkoelen.

  3. Verdeel de havermout over twee glaasjes. Leg hier vervolgens een paar plakjes banaan op. Hier schep je wat kokosyoghurt overheen en vervolgens de frambozencompote. Bestrooi royaal met de Paleo Mix Granola en een blaadje munt.
Geniet van je ontbijtje!
Bestel nu
Trifle van havermout en frambozencompote
Vorige Volgende