GRANOLA TARTELETTES MET AÇAI CRÉME

Alle blogs & recepten

Granola tartelettes met açai créme

Voor je gezonde dosis antioxidanten, vezels en omega-3 is açai een goed idee. Zo'n klein besje met zoveel power. Dat zou toch vast in je dieet moeten zitten? Laten we daar net een lekker recept voor bedacht hebben. 

 

4 à 5 tartelettes

Ingrediënten:

Tartelettes:

  • 100 gram (glutenvrije)havermout
  • 100 gram granola
  • 30 gram geraspte kokos
  • 75 gram ahorn siroop
  • 35 gram kokosolie

 

Vulling:

  • 100 kokosyoghurt/kwark (dikke yoghurt)
  • 50 gram acai/rood fruit
  • Optioneel 1 el ahorn siroop
  • Vers fruit

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de tartelettes vormpjes goed in met kokosolie of boter.
  2. Smelt de kokosolie.
  3. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de tartelettes door elkaar tot een kruimelig maar plakkerig geheel.
  4. Schep een deel in de vormpjes en druk goed aan. Zorg ervoor dat je een klein opstaand randje krijgt.
  5. Bak de tartelettes voor 18 minuten af in de oven of totdat ze goudbruin kleuren. Laat even afkoelen en haal ze dan heel voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze hierna volledig afkoelen.
  6. Maak dan de vulling door alle ingrediënten in een blender fijn te pureren. Verdeel dan wat over de tartelettes.
  7. Garneer met vers fruit en eventueel wat extra granola.

Geniet van je ontbijttaartje!

 

*Als je metalen tartelette vormpjes gebruikt, houd er dan rekening dat je ze warm uit de vormpjes moet halen. Doe dit alleen heel voorzichtig, want ze breken snel als ze nog warm zijn. Ze moeten volledig afkoelen en dan worden ze wat harder.
**Je kunt tartelette vormpjes gebruiken, maar ook siliconen vormpjes of als je een hoger opstaand randje wilt muffin vormpjes.

 

Bestel nu
Granola tartelettes met açai créme
Vorige Volgende