APPELGRANOLA-TAARTJE MET KANEEL EN HONING

Alle blogs & recepten

RECEPTEN

Appelgranola-taartje met kaneel en honing

Recept van Yvette van Boven

Een simpel maar toch lekker feestelijk bladerdeegtaartje dat je natúúrlijk met appels én Apple Pie Granola maakt! Lekker met honing en amandelpasta erop en eventueel met een lepel dikke Griekse yoghurt ernaast.

 

voor 6 personen / bereiding: 35 min.

  • 1 rol roomboterbladerdeeg (rechthoekig) of rol ongeveer 300 g bladerdeeg uit
  • wuif bloem voor het aanrecht
  • 3 el bio amandelpasta (of andere 100% notenpasta)
  • 3 stevige, friszoete appels, in dunne partjes
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei, losgeklopt
  • ca. 50 g Oot Granola Apple Pie

 

Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het deeg met een dunne laag amandelpasta, laat ongeveer 3 centimeter rand vrij. Het hoeft niet netjes! Leg de appelschijfjes er dakpansgewijs op. Druppel de honing over de appels, bestuif met wat kaneel. Vouw de randen een beetje naar binnen net over de appels. Bestrijk de randen met losgeklopt ei.

Bak het taartje 25 tot 30 minuten of tot het deeg goudbruin is en de appels mooi gaar. Bestrooi met wat granola voor extra crunch. Laat kort afkoelen, dan wordt het bladerdeeg krokanter en serveer het appeltaartje lauwwarm.

 

Geen granola meer? Bestel de Apple Pie Granola van Yvette vóór 17:00 uur en je hebt 't morgen al in huis!

Bestel nu
Appelgranola-taartje met kaneel en honing
Vorige Volgende