Speculaas Bliss Balls met dadel en granola
Zoek je nog een lekkere snack voor Sinterklaasavond? Geniet van deze heerlijke Speculaas Bliss Balls, met de limited edition Sinterklaas Granola.
Voor 12 stuks
- 35 g cashewnoten
- 50 g amandelen
- 50 g Oot Sinterklaas granola
- 6 medjoul dadels ontpit
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 tl gesmolten kokosolie
- 1 el water
- Pure chocola
- Ongezouten pistachenoten
- Snufje zout
Bereiding
- Snij de dadels in kleine stukjes.
- Doe de cashewnoten en amandelen in een keukenmachine en maal tot grove stukjes. Voeg de Sinterklaas granola toe en mix kort mee.
- Voeg de dadels, speculaaskruiden, kokosolie, water en zout toe aan de keukenmachine en laat draaien tot een sticky geheel ontstaat. Als het niet genoeg plakt kun je één of twee theelepels water toevoegen aan de keukenmachine.
- Haal het mengsel uit de keukenmachine en draai er met je handen gelijke balletjes van, zo’n 12 stuks.
- Zet de bliss balls een uur in de koelkast.
- Hak de pistachenoten in kleine stukjes en smelt de pure chocola au bain marie.
- Dip de bliss balls in de gesmolten chocola en daarna in de fijngehakte pistachenoten.
- Zet de bliss balls in de koelkast tot de chocola is gestold.
- Daarna zijn ze klaar om op te eten of bewaar ze in de koelkast voor de rest van de week als snelle snack.
Geen granola meer? Bestel de Oot Sinterklaas granola hier!
Bestel nu