Binnenstebuiten herfstsalade met pompoen, peer en granola
In de aflevering van Binnenstebuiten op 31 oktober tovert Rosah van Schendelen een heerlijke herfstsalade op tafel. Deze salade barst van de verrassende smaakcombinaties – van zoete peer en hartige blauwe kaas tot onze knapperige Crunchy Nuts Granola – en is supermakkelijk om thuis te maken. Zin om ‘m ook te proeven? Hier is het recept!
Ingrediënten (2 personen):
- 200g pompoen, in blokjes gesneden
- 1 rijpe peer, in schijfjes
- 50g blauwe kaas, verkruimeld
- 100g yoghurt of hangop
- Handvol rucola
- 2 eetlepels Crunchy Nuts Granola
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- Sap van 1 citroen
Zo maak je 'm:
- Pompoen bakken: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met wat olijfolie en bak ze zo'n 15 minuten in de oven, tot ze lekker zacht zijn.
- Peer karamelliseren: Verhit een beetje olie in een koekenpan, voeg de perenschijfjes en honing toe en bak tot de peer zacht is en een mooi gekaramelliseerd laagje heeft.
- Yoghurtbasis: Lepel de yoghurt of hangop op de bodem van een schaal voor een romige start.
- Blauwe kaas & rucola: Verkruimel de blauwe kaas over de yoghurt en strooi de rucola erover voor een frisse bite.
- Pompoen & peer erop: Leg de geroosterde pompoenblokjes en gekaramelliseerde peer bovenop de rucola en kaas.
- Crunchy afwerking: Strooi als finishing touch de Crunchy Nuts Granola over de salade voor die onweerstaanbare crunch.
- Dressing maken: Mix het citroensap met honing en olijfolie en druppel het over de salade voor een frisse kick.
Tip:
Deze salade is perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. De combinatie van zoete pompoen en peer, hartige blauwe kaas, en knapperige granola is echt onweerstaanbaar. En het beste? Het staat binnen no-time op tafel!
Zin gekregen in granola?
Bestel nu