VEGAN CHOCOLADEMOUSSE

Alle blogs & recepten

ALGEMEEN, RECEPTEN

Vegan Chocolademousse

Dit heerlijke recept voor vegan chocolademousse is zowel glutenvrij als veganistisch. Het is geschikt voor 2 personen en vormt een perfect dessert of een luxe toevoeging aan een feestelijk kerstontbijt.

En zo maak je 'm:

 

Ingrediënten

  • 1 eetrijpe avocado
  • 3 bananen
  • 1 el cacaopoeder, liefst rauw
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 200 ml vegan slagroom, opgeklopt
  • Een van onze granola's, bijvoorbeeld de Paleo Mix.

Benodigdheden

  • Keukenmachine of staafmixer
  • 2 glazen

Bereiding

  1. Pureer de avocado met de banaan tot een glad mengsel.
  2. Voeg de vanille, cacao en een snufje zout toe en meng dit totdat er een gladde mousse ontstaat.
  3. Klop de slagroom stijf.
  4. Schep een beetje mousse in alle twee de glazen.
  5. Strooi hier vervolgens granola op.
  6. Verdeel de overgebleven mousse over de glazen.
  7. Top af met slagroom en granola.

Deze chocolademousse kan je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast.

 

Geen granola in huis?

Bestel nu
Vegan Chocolademousse
Vorige Volgende