Gebakken Vijgen met Granola en Yoghurt
Recept van Yvette van Boven
voor 4 personen / ontbijt / dessert
- 6 verse vijgen, gehalveerd
- klontje boter voor het invetten
- 2 el honing
- 1 tl citroensap
- 1 tl verse rozemarijn, fijngehakt
- 400 g dikke Griekse yoghurt
- 100 g Oot Granola
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de gehalveerde vijgen met de snijkant naar boven in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met honing, citroensap en bestrooi met fijngehakte rozemarijn.
Bak de vijgen ongeveer 10-15 minuten, totdat ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Laat ze dan iets afkoelen.
Schep Griekse yoghurt in kommen of glazen, verdeel de gebakken vijgen erover, en bestrooi royaal met granola. Lekker met Apple Pie of bijv. Chia Spice.