Werken bij Oot

Vacatures bij Oot

Oot Granola is sinds de start in 2018 uitgegroeid tot het grootste online ontbijtmerk van de Benelux. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk de vacatures hieronder of stuur een bericht met CV naar [email protected] t.a.v. Valentine van der Lande.
Medewerker Klantenservice Duitsland

Ben je opzoek naar een flexibele bijbaan die je kunt combineren met je studie, werk of andere hobby’s? Hou je van granola, ben je een ster in de Duitse taal en word je er blij van om mensen te helpen? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!

Over Oot

  Oot Granola is het grootste online ontbijtmerk van de Benelux. Op kantoor in Amsterdam werken we met een jong, ambitieus team van 10 collega’s. Onze bakkerij in Noord-Brabant bakt wekelijks kraakverse, suikerarme granola’s waarmee duizenden consumenten hun dag gezond starten. Door niet via de supermarkt te leveren maar rechtstreeks aan de consument per post, kunnen we een verser en lekkerder product aanbieden. Oot zit in een geweldige fase: de basis staat, het product slaat aan en we zijn er klaar voor om de rest van Europa te veroveren met onze gezonde granola’s.

Over het werk:

  In jouw rol ben je dagelijks bezig om een glimlach op de gezichten van onze Duitse klanten te toveren door ze zo goed mogelijk te helpen. Je beantwoord hun vragen die via de verschillende kanalen binnen komen (e-mail, social media). Uiteraard ben je altijd klantvriendelijk want klanttevredenheid staat bij ons op één! Is een klant niet blij, dan zorg jij met je positieve houding en creatieve denken dat een negatieve ervaring omgezet wordt in een positieve.

Wat bieden wij:

 • Werken in een jong team met leuke collega’s die naast gezellig ook inhoudelijk sterk zijn en de ambitie hebben om samen met jou de traditionele ontbijtmarkt op te schudden.
 • Een prettig kantoor in het hartje van Amsterdam voor als je even niet thuis wilt werken
 • Een leuke baan met flexibele werktijden zodat je het makkelijk kan combineren met andere verplichtingen.
 • Ongeveer 4 tot 8 uur per week, verdeeld over 5 werkdagen.

Wat vragen wij:

 • Je beheerst de Duitse, Engels en/of Nederlandse taal in woord en schrift.
 • Je bent sociaal en je hebt een klant- en servicegerichte instelling: ook een vervelende situatie weet je naar je hand te zetten en je krijgt hier energie van! Het glas is bij jou altijd halfvol en je vindt niets leuker dan mensen blij maken;
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, je hebt een vlotte pen, je formuleert duidelijk en je bent uitstekend in spelling;
 • Je hebt geen 9-to-5 mentaliteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel: ook als het een periode wat drukker is blijf jij je focussen om klantvragen zo snel en goed mogelijk te beantwoorden.

Sollicitatieprocedure

  Wil jij vanaf 1 februari aan de slag bij een van de snelstgroeiende foodtech scale-ups van Nederland? Stuur dan een mail met korte motivatie en je (online) CV naar [email protected] t.a.v. Marieke van Soomeren.

Stagiair Operations

Hou je van logistiek, productie & food? Kom dan stage lopen bij Oot als stagiair operations ! Oot Granola is een online ontbijtmerk en snelgroeiende scale-up. Wij maken granola die oprecht goed voor je is: 100% puur natuur, tjokvol noten, pitten & zaden en lekker vers thuisbezorgd in je brievenbus.

De stage

  Wij zoeken een analytische, daadkrachtige en gezellige student met bovengemiddeld gezond verstand én een liefde voor food. Het is een uitdagende stageplek met veel verantwoordelijkheid en goede begeleiding, dus een goede dosis enthousiasme en ownership is wel nodig. In ruil daarvoor krijg je de kans om jezelf in korte tijd snel te ontwikkelen tot een doorgewinterde operations medewerker en contacten op te doen in de start & scale-up sector.

  De werkzaamheden omvatten onder andere:

  • Processen in kaart brengen en optimalisaties organisatiebreed doorvoeren
  • Voorraadbeheer en de optimalisatie daarvan
  • Monitoren en optimaliseren van het logistieke proces
  • Analyseren en verbeteren van onze klantenservice
  • Programma- en projectmanagement

  Studierichting:

  Logistiek, bedrijfskunde, facility/chain supply management, productie of vergelijkbaar (HBO of WO)

  Eigenschappen & ervaring kandidaat

  • Je kiest bewust voor een stage bij een snelgroeiende scale-up in de direct-to-consumer-markt
  • Je bent analytisch, praktisch en denkt in oplossingen
  • Je werkt gestructureerd en hebt overzicht
  • Je hebt aanleg voor IT
  • Je kunt je goed verplaatsen in de klant en kunt klantfeedback omzetten in structurele veranderingen
  • Je ziet kansen en bent altijd op zoek naar het optimaliseren van processen
  • Je bent ondernemend, enthousiast en hebt humor

  Wij bieden

  • 4 of 5 dagen per week gedurende 3-5 maanden
  • Vergoeding € 400 per maand op fulltime basis
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan een snelgroeiend foodmerk
  • Gezellig kantoor midden in het centrum van Amsterdam
  • Én natuurlijk ontbijt van Oot!
En deze eigenschappen zoeken we bij Oot

We zoeken bij Oot verschillende mensen. We geloven in de kracht van een complementair team als het gaat om je inhoudelijke talenten. Maar deze eigenschappen zien we graag terug bij al onze teamleden:

OPRECHT
We houden niet van politiek en geklets, maar werken elke dag samen hard aan het behalen van onze doelstelling: zoveel mogelijk mensen aan gezonder en lekkerder ontbijt. 100% no ashole beleid 🙂

PROACTIEF EN FLEXIBEL
Oot is een snelgroeiende scale-up. Dat betekent veel afwisseling en een hoge werksnelheid. Je kunt bij Oot veel doen, alles met beide handen aanpakken en je hebt een snelle leercurve, of je nu stagiair bent of al jaren werkervaring hebt. Als je iets niet weet, dan zoek je het uit en je houdt van de snelheid van een snelgroeiend bedrijf. Een van de slogans op onze granola-dozen is ‘Zoals verwacht loopt alles anders’. Dat is geen toeval. We zoeken mensen die het leuk vinden als dingen anders lopen dan verwacht, die denken in oplossingen, graag buiten de geijkte paden gaan en het liefste zelf initiatief nemen.

AMBITIEUS
Je omgeving vindt je soms misschien wat perfectionistisch maar jij doet dingen graag goed. Wij ook, we geloven dat succes komt door dingen écht goed te doen. Elk onderdeel, op elk niveau. En dat geldt juist voor Oot, als nieuw bedrijf dat op een vernieuwende manier een bestaande markt op zijn kop wil zetten door het best mogelijke product en verrassend goede service te bieden. We zoeken dus mensen die de drive hebben om de beste te zijn in wat ze doen. Maar die tegelijkertijd ook slim genoeg zijn om te begrijpen dat gretigheid gedoseerd moet worden en dat bescheidenheid ook een groot goed is.

ANALYTISCH
We vinden het fijn als je analytisch en scherp bent. Slim genoeg om nét die stap meer door te denken dan standaard. Het liefst onderbouw je je keuzes met data – maar ben je ook slim genoeg zijn om de beperkingen van data in te zien.

Staat er voor jou geen passende vacature bij? Je kunt altijd een open sollicitatie (CV met korte motivatie per mail) sturen naar [email protected].