Werken bij Oot

Vacatures bij Oot

Oot Granola is sinds de start in 2018 uitgegroeid tot het grootste online ontbijtmerk van de Benelux. Wil jij deel uitmaken van ons team? Bekijk de vacatures hieronder of stuur een bericht met CV naar [email protected] t.a.v. Valentine van der Lande.
Product Owner bij Oot Granola

Oot Granola heeft een duidelijke missie: mensen een gezond en onverminderd lekker ontbijt bieden. Het bedrijf groeide in razend tempo uit tot het grootste online ontbijtmerk van de Benelux met meer dan 60.000 klanten. Oot is nu op zoek naar een Product Owner die een belangrijke rol zal spelen bij het verder uitbouwen van de webshop en de uitrol daarvan in nieuwe markten.

Voor wie?

 • HBO of WO achtergrond
 • 5-7 jaar werkervaring (snelgroeiende) B2C e-commerce omgeving
 • Gevoel voor mooie dingen en oog voor detail
 • Sterk in projectmanagement, je houdt dingen simpel en zoekt altijd naar een oplossing
 • Technisch goed onderlegd, je hebt kennis van de technische opzet van een e-commerce bedrijf

Over Oot
Oot Granola is het grootste online ontbijtmerk van de Benelux. Op ons kantoor in Amsterdam werken we met een jong, ambitieus team van 15 collega’s. Onze bakkerij in Noord-Brabant bakt wekelijks kraakverse, suikerarme granola’s waarmee duizenden consumenten hun dag gezond starten. Door niet via de supermarkt te leveren maar rechtstreeks aan de consument per post, kunnen we een verser en lekkerder product aanbieden. Oot zit in een geweldige fase: de basis staat, het product slaat aan en we zijn er klaar voor om de rest van Europa te veroveren met onze gezonde granola’s. Daarom breiden we ons team uit met een ervaren Product Owner die ons kan helpen om onze webshop klaar te maken voor de volgende fase.

Over de rol
Als Product Owner bij Oot is het jouw verantwoordelijkheid om onze (toekomstige) klanten een geweldige webshopervaring te bieden. Dit doe je door continue te kijken naar verbetermogelijkheden op onze webshop. Inzichten hiervoor verzamel je op basis van data, vanuit klantfeedback, bij teamleden en door het doen van testen en experimenten. Je prioriteert de back-log, waarbij je altijd onze commerciële doelstellingen in je achterhoofd houdt.

Als Product Owner stuur je ons externe development team aan, daarnaast geef je leiding aan een UX/UI designer en een Business Analist. Je bent verantwoordelijk voor het budget en het presteren van de webshop. Je rapporteert in deze rol aan de Managing Director.

Je bent onze ideale kandidaat als je oog hebt voor mooie dingen en design, technisch goed onderlegd bent en uitblinkt in stakeholder- en projectmanagement.

 • Jij weet het merkverhaal van Oot door te vertalen naar de ultieme webshopbeleving. Je hebt gevoel voor UX/UI, je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied en je kijkt altijd om je heen naar goede websites en webshops.
 • Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het goed (technisch) functioneren van de webshop. Je hebt voldoende technische kennis om onze opzet te doorgronden. Het is een pre als je ervaring hebt met Woocommerce en kennis hebt van SEO. Naast dat je verantwoordelijk bent voor de webshop ben je ook verantwoordelijk voor de infrastructuur er om heen. Denk hierbij aan verschillende koppelingen, plug-ins, Google Tag Manager, Google Analytics en integraties met SaaS tools. Als Product Owner ben je goed op de hoogte van de huidige regels en standaarden op het gebied van GDPR en Cybersecurity.
 • De Product Owner zal de komende periode een cruciale rol spelen in een aantal strategische projecten van Oot zoals het uitbreiden naar het buitenland, het aanbieden van een groter assortiment op de webshop, het ontwikkelen van een zakelijke omgeving en de mogelijke migratie naar een nieuw webshopplatform.

Voor deze rol zijn we op zoek naar iemand die gestructureerd werkt, keuzes probeert te onderbouwen met data en die snel doorziet welke veranderingen de meeste commerciële impact hebben. Je bent proactief, flexibel en je krijgt energie van de snelheid en dynamiek van een snelgroeiend bedrijf.

Wij bieden je:

 • Impact: je speelt in cruciale rol in de groeifase van een snelgroeiend tech-foodbedrijf. Jouw succes maakt de wereld een klein beetje gezonder.
 • Afwisseling: doordat het team nog klein is, heb je de verantwoordelijkheid voor verschillende domeinen en heb je een interessante mix tussen hands-on en strategische werkzaamheden.
 • Prettig kantoor in het hartje van Amsterdam, met collega’s die naast gezellig ook inhoudelijk sterk zijn en de ambitie hebben om samen met jou de traditionele ontbijtmarkt op te schudden.
 • Goed salaris, pensioenregeling, en natuurlijk elke dag ontbijt van Oot!

Gewenste startdatum: z.s.m.
Duur: 4 of 5 dagen per week (0,8/1,0 FTE)
Locatie: Amsterdam Centrum (Oudezijds Achterburgwal)

Sollicitatieprocedure
Wil jij aan de slag bij een van de snelstgroeiende foodtech scale-ups van Nederland? Stuur dan een mail met korte motivatie en je (online) CV naar [email protected] t.a.v. Marieke Hermans.

Werkstudent Data & Analytics bij ontbijtmerk Oot

Oot Granola is het grootste online ontbijtmerk van de Benelux. Op ons kantoor in Amsterdam werken we met een jong, ambitieus team van 15 collega’s. Onze bakkerij in Noord-Brabant bakt wekelijks kraakverse, suikerarme granola’s waarmee duizenden consumenten hun dag gezond starten. Door niet via de supermarkt te leveren maar rechtstreeks aan de consument per post, kunnen we een verser en lekkerder product aanbieden. Oot zit in een geweldige fase: de basis staat, het product slaat aan en we zijn er klaar voor om de rest van Europa te veroveren met onze gezonde granola’s.

De bijbaan
Vanaf augustus 2021 zoeken wij een scherpe en enthousiaste werkstudent Data & Analytics. Als werkstudent zul je analyses maken voor marketing, voor de webshop en voor onze operaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het analyseren van onze marketingcampagnes, het bestelgedrag van onze klanten of het maken van een dashboard om onze bezorging te verbeteren. Na het analyseren van de data, weet je de conclusies scherp te formuleren en te delen met het team.  

Belangrijkste werkzaamheden 

 • Analyseren van effecten van verschillende soorten marketingcampagnes; 
 • Analyseren van klantgedrag en doen van aanbevelingen om ons huidige aanbod en webshop processen te verbeteren; 
 • Analyses maken voor onze operationele processen, denk aan klanttevredenheid, leverbetrouwbaarheid etc.  
 • Analyses doen voor onze expansie naar Duitsland en de UK; 

Wat wij zoeken: 

 • Analytisch en ‘fact driven’: je hebt de behoefte om zaken met feiten te onderbouwen; 
 • Je bent commercieel en communicatief, je hebt gevoel voor de context van wat je bij Oot doet; 
 • Flexibel & ambitieus: je hebt voorkeur voor de snelheid en afwisseling van een ambitieuze startup-omgeving; 
 • Sociaal: je bent een leuke aanvulling op ons team 
 • Kennis: je kunt goed overweg met Microsoft Excel; 
 • Studie: Economie; Economics & Consumer studies (MME); Econometrie; Bedrijfskunde; Toegepaste Wiskunde; Informatica; Informatie & Communicatie of vergelijkbare bèta-HBO/WO-studies. 

Wij bieden je: 

 • Werk in een leuk team met collega’s die naast gezellig ook inhoudelijk sterk zijn en de ambitie hebben om samen met jou de traditionele ontbijtmarkt op te schudden.  
 • Afwisseling: doordat het team nog klein is, heb je de verantwoordelijkheid voor verschillende domeinen en heb je een interessante mix tussen hands-on en strategische werkzaamheden. 
 • Prettig kantoor in het hartje van Amsterdam 

Startdatum: 1 augustus
Duur: 12-16 uur per week
Locatie: Amsterdam Centrum (Oudezijds Achterburgwal)

Sollicitatieprocedure
Wil jij aan de slag bij een van de snelstgroeiende foodtech scale-ups van Nederland? Stuur dan een mail met korte motivatie en je (online) CV naar [email protected] t.a.v. Marieke Hermans. 

Medewerker Klantenservice Duits

Ben je opzoek naar een flexibele bijbaan die je kunt combineren met je studie, werk of andere hobby’s? Hou je van granola, ben je een ster in de Duitse taal en word je er blij van om mensen te helpen? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!

Over Oot

Oot Granola is het grootste online ontbijtmerk van de Benelux. Op kantoor in Amsterdam werken we met een jong, ambitieus team van 15 collega’s. Onze bakkerij in Noord-Brabant bakt wekelijks kraakverse, suikerarme granola’s waarmee duizenden consumenten hun dag gezond starten. Door niet via de supermarkt te leveren maar rechtstreeks aan de consument per post, kunnen we een verser en lekkerder product aanbieden. Oot zit in een geweldige fase: de basis staat, het product slaat aan en we zijn er klaar voor om de rest van Europa te veroveren met onze gezonde granola’s. Volgende halte: Duitsland!

Over het werk

In jouw rol ben je dagelijks bezig om een glimlach op de gezichten van onze Duitse klanten te toveren door ze zo goed mogelijk te helpen. Je beantwoordt hun vragen die via de verschillende kanalen binnen komen (e-mail, social media). Uiteraard ben je altijd klantvriendelijk, want klanttevredenheid staat bij ons op één! Is een klant niet blij, dan zorg jij met je positieve houding en creatieve denken dat een negatieve ervaring omgezet wordt in een positieve.

Wat bieden wij

 • Werken in een jong team met leuke collega’s
 • Een prettig kantoor in het hartje van Amsterdam voor als je even niet thuis wilt werken
 • Flexibele werktijden zodat je het makkelijk kan combineren met andere verplichtingen.

Wat vragen wij

 • Je beheerst de Duitse en Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Je bent sociaal en je hebt een klant- en servicegerichte instelling: ook een vervelende situatie weet je naar je hand te zetten en je krijgt hier energie van! Het glas is bij jou altijd halfvol en je vindt niets leuker dan mensen blij maken;
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, je hebt een vlotte pen, je formuleert duidelijk en je bent uitstekend in spelling;
 • Je hebt geen 9-to-5 mentaliteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel: ook als het een periode wat drukker is blijf jij je focussen om klanten goed en snel te helpen.

Sollicitatieprocedure

Wil jij aan de slag bij een van de snelstgroeiende foodtech scale-ups van Nederland? Stuur dan een mail met korte motivatie en je (online) CV naar [email protected] t.a.v. Tanisha Aaron.

Stagiair Oot Operations (januari/februari 2022)

Hou je van logistiek, productie & food? Kom dan stage lopen bij Oot als stagiair operations ! Oot Granola is een online ontbijtmerk en snelgroeiende scale-up. Wij maken granola die oprecht goed voor je is: 100% puur natuur, tjokvol noten, pitten & zaden en lekker vers thuisbezorgd in je brievenbus.


De stage

Vanaf januari/februari 2022 zoeken wij een analytische, daadkrachtige en gezellige student met bovengemiddeld gezond verstand én een liefde voor food. Het is een uitdagende stageplek met veel verantwoordelijkheid en goede begeleiding. Je zal een deel van de taken overnemen én wordt de directe sparringpartner van de operationeel directeur van Oot, dus een goede dosis enthousiasme en ownership is wel nodig. In ruil daarvoor krijg je de kans om jezelf in korte tijd snel te ontwikkelen tot een doorgewinterde operations medewerker en contacten op te doen in de start & scale-up sector.


De werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Processen in kaart brengen en optimalisaties organisatiebreed doorvoeren
 • Voorraadbeheer en de optimalisatie daarvan
 • Monitoren en optimaliseren van het logistieke proces
 • Analyseren en verbeteren van onze klantenservice
 • Programma- en projectmanagement


Studierichting:

Logistiek, bedrijfskunde, facility/chain supply management, productie of vergelijkbaar (HBO of WO)


Eigenschappen & ervaring kandidaat

 • Je kiest bewust voor een stage bij een snelgroeiende scale-up in de direct-to-consumer-markt
 • Je bent analytisch, praktisch en denkt in oplossingen
 • Je werkt gestructureerd en hebt overzicht
 • Je hebt aanleg voor IT
 • Je kunt je goed verplaatsen in de klant en kunt klantfeedback omzetten in structurele veranderingen
 • Je ziet kansen en bent altijd op zoek naar het optimaliseren van processen
 • Je bent ondernemend, enthousiast en hebt humor


Wij bieden

 • Een stage vanaf januari/februari 2022
 • 4 of 5 dagen per week gedurende 4-8 maanden
 • Vergoeding € 400 per maand op fulltime basis
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan een snelgroeiend foodmerk
 • Gezellig kantoor midden in het centrum van Amsterdam
 • Directe begeleiding door de operationeel directeur
 • Én natuurlijk ontbijt van Oot!
En deze eigenschappen zoeken we bij Oot

We zoeken bij Oot verschillende mensen. We geloven in de kracht van een complementair team als het gaat om je inhoudelijke talenten. Maar deze eigenschappen zien we graag terug bij al onze teamleden:

OPRECHT
We houden niet van politiek en geklets, maar werken elke dag samen hard aan het behalen van onze doelstelling: zoveel mogelijk mensen aan gezonder en lekkerder ontbijt. 100% no ashole beleid 🙂

PROACTIEF EN FLEXIBEL
Oot is een snelgroeiende scale-up. Dat betekent veel afwisseling en een hoge werksnelheid. Je kunt bij Oot veel doen, alles met beide handen aanpakken en je hebt een snelle leercurve, of je nu stagiair bent of al jaren werkervaring hebt. Als je iets niet weet, dan zoek je het uit en je houdt van de snelheid van een snelgroeiend bedrijf. Een van de slogans op onze granola-dozen is ‘Zoals verwacht loopt alles anders’. Dat is geen toeval. We zoeken mensen die het leuk vinden als dingen anders lopen dan verwacht, die denken in oplossingen, graag buiten de geijkte paden gaan en het liefste zelf initiatief nemen.

AMBITIEUS
Je omgeving vindt je soms misschien wat perfectionistisch maar jij doet dingen graag goed. Wij ook, we geloven dat succes komt door dingen écht goed te doen. Elk onderdeel, op elk niveau. En dat geldt juist voor Oot, als nieuw bedrijf dat op een vernieuwende manier een bestaande markt op zijn kop wil zetten door het best mogelijke product en verrassend goede service te bieden. We zoeken dus mensen die de drive hebben om de beste te zijn in wat ze doen. Maar die tegelijkertijd ook slim genoeg zijn om te begrijpen dat gretigheid gedoseerd moet worden en dat bescheidenheid ook een groot goed is.

ANALYTISCH
We vinden het fijn als je analytisch en scherp bent. Slim genoeg om nét die stap meer door te denken dan standaard. Het liefst onderbouw je je keuzes met data – maar ben je ook slim genoeg zijn om de beperkingen van data in te zien.

Staat er voor jou geen passende vacature bij? Je kunt altijd een open sollicitatie (CV met korte motivatie per mail) sturen naar [email protected].