Werken bij Oot

Vacatures bij Oot

Oot is begin 2018 gelanceerd en ons team is in rap tempo van 1 naar 6 mensen gegroeid. Wil jij deel uitmaken van ons vaste team? Bekijk de vacatures hieronder of stuur een bericht met CV naar hallo@oot.nl t.a.v. Valentine van der Lande.
Stage Marketing, Communicatie & Design (vanaf juni 2019)

Taakomschrijving

Hou je van food & internet? Wil jij vanaf juni 2019 een zomerstage lopen bij een van de snelstgroeiende nieuwe foodmerken van Nederland?

Ontbijtmerk Oot levert als eerste in Nederland lekkere én gezonde (low sugar), maandelijks via de brievenbus. Onze website www.oot.nl is begin 2018 met veel media-aandacht gelanceerd en ons klantenbestand groeit hard.

Vanaf juni 2018 hebben we nog een plek beschikbaar voor een ambitieuze stagiair die een prachtervaring willen toevoegen aan zijn/haar CV.

Werkzaamheden

 • (Onder begeleiding) uitwerken en uitvoeren van de marketing- en socialmedia-strategie van Oot
 • Creëren van originele content, zelf en met bekende influencers (tekst & beeld) voor verschillende kanalen
 • Bedenken en uitvoeren van marketingacties voor social media en andere kanalen
 • Bedenken & opstellen van informatieve en commerciële mailings aan klanten
 • Bijwonen van meetings, zowel intern als met partners (je mening wordt bij ons op prijs gesteld 🙂 )
 • Beantwoorden van klantvragen en helpen bij algemene operationele & marketingwerkzaamheden
 • Je rapporteert aan, en werkt nauw samen met, de oprichter/CEO en de operationeel directeur

Gewenste profiel

 • Je houdt van eten en hebt affiniteit met innovatieve merken zoals Tony’s Chocolonely en Brandt & Levie
 • Je bent ‘tech savy’: hebt gevoel voor online, in het bijzonder social media (Instagram, Facebook)
 • Je schrijft goed en hebt gevoel voor design (ervaring met fotografie & Adobe ontwerpprogramma’s is een pre)
 • Je kunt je goed verplaatsen in wat verschillende doelgroepen aanspreekt
 • Je bent commercieel en wilt leren hoe je je online marketing op basis van data-analyse kunt verbeteren
 • Je bent ondernemend, enthousiast en hebt humor
 • Opleiding bedrijfseconomie, communicatie, marketing, design, psychologie, media of vergelijkbaar

Wat bieden wij

 • Ervaring opdoen bij een van de snelstgroeiende foodmerken van Nederland, veel leren en een zichtbare bijdrage leveren
 • Samenwerking met ‘top-of-the-bill’ PR-, branding- en marketing- en online bureaus
 • Goede begeleiding door ervaren CEO/oprichter
 • Stagevergoeding van € 350 per maand en natuurlijk elke dag ontbijt van Oot!
 • Vakantiedagen in overleg, er is mogelijkheid voor 1-2 weken vakantie tijdens je stage
 • Gezellig kantoor hartje Amsterdam (vlakbij het Spui)

Interesse? Stuur je CV met een korte motivatie t.a.v. Valentine v/d Lande. Alvast dank & hopelijk tot gauw! P.s. Ook een mogelijkheid als extra werkervaringsplek voor studenten die net zijn afgestudeerd.

Hoofd Oot Zakelijk (vanaf maart 2019)

Oot zoekt creatieve en commerciële Hoofd Oot Zakelijk

Over Oot
Goed ontbijten is belangrijk, dat is niets nieuws. Oot is wel nieuw – en maakt als eerste in Nederland lekker verse ontbijtgranen die ook nog goed voor je zijn. Oot heeft de ambitie om binnen vijf jaar het grootste ontbijtmerk van Nederland te worden. De website is begin dit jaar gelanceerd met landelijke media-aandacht in onder meer Telegraaf, BNR, Libelle en FD. Oot verkoopt haar ontbijtgranen aan consumenten maandelijks via de brievenbus en heeft al tienduizenden ontbijtjes verkocht.

Daarnaast wordt Oot verkocht aan de zakelijke markt, onder meer aan hotels, restaurants en evenementen.

We zoeken voor onze groei een ervaren Hoofd Oot Zakelijk met een passie voor startups, de drang om te scoren en de natuurlijke vaardigheid om in een dynamische omgeving te opereren. Je wil de komende jaren een belangrijke rol spelen in de groei van Oot, door onze gezonde ontbijtgranen voor zoveel mogelijk gasten in o.a. hotels, restaurants en kantines beschikbaar te maken.

Enerzijds hou je ervan om met je voeten in de klei te staan, en zelfs een keertje op de fiets te springen met een doosje Oot voor een zakelijke klant als het nodig is. Anderzijds heb je juist ook een strategische visie op hoe we de zakelijke markt slim kunnen ontginnen. En ben je een stevige gesprekspartner voor beslissers bij grote zakelijke prospects en klanten.

Gezocht profiel

 • Creatief
  Je denkt met (potentiële) klanten mee over hoe Oot binnen hun organisatie past: hoe het geleverd, bewaard, gepresenteerd, bereid en gegeten wordt. Waar nodig stuur je creatieven aan om presentatiematerialen te ontwikkelen, concepten vorm te geven. Je denkt out-of-de-box wanneer nodig en bent pragmatisch in je oplossingen, zodat je de snelheid kunt maken die een jonge onderneming vaak vereist.
 • Strategisch
  Je bepaalt de zakelijke strategie voor Oot de komende jaren, uiteraard sparrend met onze algemeen directeur en onze Hoofd Operations. Je doorziet de markt, bent in staat focus aan te brengen qua klantsegmenten en bepaalt welke stappen er nodig zijn om een aantrekkelijke propositie te ontwikkelen voor focusklanten. Dat betekent dat je vaak 1 of 2 stappen vooruit denkt, al onderzoek doet voordat je met een prospect rond de tafel gaat en tot in de finesses hebt uitgewerkt (waar nodig ondersteund door creatieven) wat we die klant kunnen bieden.
 • Commercieel
  Je bent gefocust op cijfers: je denkt continu na over hoe je de omzet van Oot in de zakelijke markt met grote sprongen kunt laten groeien, zonder dat dit gaat ten koste van de gezonde marge.
 • Sales-ervaring in de foodsector, bij voorkeur out-of-home (foodservice)
  5-10 jaar saleservaring in de foodsector, bij voorkeur bij een snelgroeiend bedrijf en in elk geval deels in een senior rol. Ervaring in het out-of-home-segment (foodservice) is een grote pre. NB ervaring in sales en de foodsector zijn harde vereisten.
 • Opleiding HBO of WO

Jouw rol binnen Oot

 • Je wordt onderdeel van het MT en bent mede-verantwoordelijk voor het uitstippelen van de strategische koers van Oot.
 • Jouw belangrijkste taken: het uitwerken van de verkoopstrategie aan de zakelijke markt, het benaderen van prospects, het voeren van onderhandelingen, het opstellen van samenwerkingscontracten, het uitdenken uitwerken van salesprocessen (in samenwerking met onze Hoofd Operations), het draaien van analyses op verkoop- en klantdata en het nadenken over het verbeteren van processen en versnellen van de groei.

Wij bieden je

 • In een vroeg stadium onderdeel zijn van een revolutie in de Nederlandse ontbijtgranensector
 • Jezelf in hoge snelheid ontwikkelen en meegroeien met de organisatie
 • Een prima basissalaris, grote variabele component en veel doorgroeimogelijkheid en upside bij bedrijfssuccessen
 • Werken in een ambitieus team
 • En natuurlijke elke dag ontbijt van Oot!

Startdatum: maart 2019
Dagen: 4 of 5 dagen per week
Locatie: Amsterdam Centrum (Oudezijds Achterburgwal)

Interesse
Jou op het lijf geschreven? We horen graag van je!
Stuur een mailtje met motivatie en CV naar hallo@oot.nl t.a.v. Valentine v/d Lande.

En deze eigenschappen zoeken we bij Oot

We zoeken bij Oot verschillende mensen. We geloven in de kracht van een complementair team. Maar deze eigenschappen zien we graag bij al onze teamleden:

AANPAKKER
Oot is een startup. Dat betekent veel afwisseling en een hoge werksnelheid. Je kunt bij Oot veel doen, alles met beide handen aanpakken en waanzinnig veel leren.

AMBITIEUS
Je omgeving vindt je soms misschien wat perfectionistisch maar jij doet dingen graag goed. Wij ook, we geloven dat succes komt door dingen écht goed te doen. Op elk niveau. Juist bij een startup, en helemaal bij een ambitieuze startup als Oot.

FLEXIBEL & CREATIEF
Een van de slogans op onze granoladozen is ‘Zoals verwacht loopt alles anders’. Dat is geen toeval. We zoeken mensen die het leuk vinden als dingen anders lopen dan verwacht, die denken in oplossingen en graag buiten de geijkte paden gaan.

SLIM
We zoeken mensen die analytisch & scherp zijn. Slim genoeg om nét die stap meer door te denken dan standaard. En die de beste willen zijn. Maar die ook slim genoeg zijn om te begrijpen dat eagerness gedoseerd moet worden en dat bescheidenheid ook een groot goed is.

Staat er voor jou geen passende vacature bij? Je kunt altijd een open sollicitatie (CV met korte motivatie per mail) sturen naar hallo@oot.nl.