Veelgestelde vragen

Over Oot

Wat is Oot?
Oot is een nieuw Nederlands granolamerk. Bij Oot maken we granola die lekker is én goed voor je: 100% puur natuur, tjokvol noten, pitten & zaden, en met heel weinig (alleen natuurlijke) suikers. We bezorgen hem bij je thuis door de brievenbus.
Wat is granola?
Granola is een soort gebakken muesli. Het wordt gemaakt van havervlokken, noten, pitten & zaden. Als je die mengt met wat kruiden, een scheutje kokosolie, wat natuurlijke siroop en dan roostert in de oven, krijg je een granola om gedichtjes over te schrijven. Je kunt granola bijvoorbeeld eten met yoghurt, melk of kwark en vers fruit.
Kan ik Oot ook in de winkel kopen?
Oot is alleen via de website te koop. We bezorgen het in je brievenbus.
Zonder onnodige vrachtwagens en tussenschakels kunnen we maximaal investeren in de kwaliteit. Bovendien voorkomt het dat je met nog meer boodschappen moet slepen.
Wie zit er achter Oot?
Oot is gestart door Valentine van der Lande, een Amsterdamse onderneemster met een liefde voor goed eten.
Wie maakt de granola's van Oot?
Oot wordt elke week vers gebakken door onze Brabantse bakker. Onze bakkerij is gecertificeerd biologisch & glutenvrij.
Hoe werkt Oot?
Je kunt een proefpakket bestellen om eerst de 4 smaken te proeven. Dan ontvang je van elke smaak een portiezakje. Of je kunt grote zakken bestellen, terugkerend (met korting) zodat je er niet meer aan hoeft te denken, of eenmalig.

Bestellen

Kan ik ook eenmalig bestellen?
Jazeker, dat kan! Het proefpakket is altijd eenmalig. Maar je kunt ook grotere zakken bestellen, eenmalig of terugkerend. Als je het regelmatig wil laten bezorgen, dus terugkerend bestelt, dan kun je je bestellingen natuurlijk elk moment aanpassen en opzeggen. Want wij vinden niets zo vervelend als vastzitten aan iets dat je niet meer wil - en dat zouden we onze klanten ook nooit aandoen. En je betaalt een lagere prijs per zak, dus bespaart bij elke bestelling.
Waarom zou ik voor een terugkerende bestelling kiezen?
Zo heb je altijd verse Oot in huis en je betaalt een lagere prijs per zak.
Kan ik makkelijk stoppen met mijn terugkerende bestellingen?
Ja, want we begrijpen dat er niets zo vervelend is als ongewild ergens aan vast zitten. Je betaalt per bestelling en kunt na elke bestelling stoppen. Als je vragen hebt kun je ons ook altijd mailen op [email protected]
Hoe kan ik betalen?
Je kunt betalen met:
- iDeal (één keer wanneer je kiest voor een terugkerende bestelling, daarna wordt het automatisch afgeschreven van je rekening)
- Paypal (alleen losse bestellingen)
- Creditcard: Mastercard of Visa
Wanneer betaal ik?
Dat hangt af van wanneer je je bestelling plaatst. Je eerste betaling wordt altijd direct afgeschreven. Bij een terugkerende bestelling wordt je betaling enkele dagen ná het aanmaken van je bestelling automatisch afgeschreven van je rekening.
Komen er in de toekomst meer varianten van Oot?
Zeker, heb je ideeën? Leuk als je ze naar ons stuurt. Je kunt ons Facebooken en Instagrammen (/ootgranola). Of stuur een mailtje naar [email protected]
Ik ontvang elke 2 weken 2 zakken. Moet ik iets doen?
Niets moet natuurlijk. Het is wel voordeliger om voortaan eens in de 4 weken 4 zakken te ontvangen. Dan betaal je namelijk geen verzendkosten (in plaats van twee keer verzendkosten van € 1,95).
Kom je er niet uit? We helpen je graag als je ons een berichtje stuurt ([email protected]).

Product

Waarom is Oot Granola beter dan andere granola's?
Beter is natuurlijk voor iedereen anders. Maar Oot is supervers, biologisch, bevat uitzonderlijk weinig suikers en zit tjokvol voedzame noten, pitten & zaden. Oh, hadden we al gezegd dat hij lekker is?
Hoe kan Oot met minder suikers toch lekker zijn?
Oot is veel verser dan ontbijtgranen die je in de supermarkt koopt.
En we werken met de beste biologische ingrediënten, stoppen er heel veel smaakvolle noten, pitten en zaden in en we zijn gek op lekkere kruiden.
Hoeveel suikers bevat Oot?
Oot Granola bevat nooit meer dan 10% natuurlijke suikers en geen geraffineerde suikers. Supermarktgranola's bevatten vaak rond de 20% suikers.
Wat is het verschil tussen geraffineerde suikers en natuurlijke suikers?
Suiker is suiker, althans voor je lichaam. Het verschil is dat natuurlijke suikers van nature aanwezig zijn in bijvoorbeeld fruit, dus daar zitten ook belangrijke vitamines en mineralen bij terwijl geraffineerde suikers eerst in een fabriek worden verwerkt, waardoor alleen de suiker overblijft.


Wat heb ik eraan dat Oot biologisch is?
Biologische ingrediënten bevatten geen bestrijdingsmiddelen. In het geval van haver is dat heel relevant, omdat daar vaak het omstreden bestrijdingsmiddel glyfosaat op wordt gebruikt. Deze pesticide is slecht voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Daarom is alle granola van Oot 100% biologisch.
Kun je rekening houden met mijn allergie?
Helaas kunnen we geen persoonlijke aanpassingen doen aan de recepten van onze granola's. Op de granola's-pagina kun je bekijken welke ingrediënten de granola's bevatten.

Ontbijten met Oot

Hoe kan ik Oot het beste combineren?
Veel van onze klanten eten hun granola met yoghurt, kwark of melk. Maar je kunt het ook combineren als topping op alleen wat vers fruit. Op onze instagrampagina @ootgranola, granola-pagina en blog vind je leuke recepten.
Hoeveel Oot-granola kan ik het beste eten?
Dat hangt af van je bouw, geslacht en lichaamsinspanning. Wij rekenen met porties van 40 gram, maar dat is vrij ruim want doordat wij er meer noten, pitten en zaden in doen is Oot extra vullend.
Kan mijn kind ook ontbijten met Oot?
De variant Cacao Boekweit is door de lekkere chocoladesmaak populair bij kids. Omdat granola grovere stukjes kan bevatten is het officieel door kinderen te eten vanaf 6 jaar. Maar we kunnen verklappen dat de kinderen van de oprichtster (2 en 3 jaar oud) het ook dagelijks eten.
Ik heb diabetes. Welke granola kan ik het beste eten?
Voor mensen met diabetes is de Keto Granola het meest geschikt. Deze granola is volledig graanvrij, en op basis van noten, pitten en zaden. Doordat er in deze mix weinig koolhydraten zitten (maar 3,7 gram per portie) blijft je bloedsuikerspiegel stabiel.
Hoe lang blijft Oot Granola goed?
We verpakken onze granola in luchtdichte zakken. We zorgen ervoor dat jouw granola altijd minstens 6 weken houdbaar is. Maar wij vinden het lekker als de granola kraakvers is. Daarom bakken we elke week vers in onze bakkerij.
Wat nu als ik Oot niet lekker vind?
Smaken verschillen en daarom hebben we altijd minstens vier verschillende soorten granola om uit te kiezen. Als je het alsnog niet lekker vindt, dan mag je ons een berichtje sturen en storten we je geld terug.

Bezorgen

Wanneer krijg ik mijn bestelling bezorgd?
Als je op werkdagen vóór 19:00 uur bestelt, verpakken & versturen we jouw verse Oot nog diezelfde werkdag. Bestel je na 19:00 uur, dan verpakken & versturen we jouw Oot de eerstvolgende werkdag.
Wat gebeurt er als de doos niet in mijn brievenbus past?
Je Oot wordt verpakt in een grote platte doos die door een standaard brievenbus (26,5 cm x 3,2 cm) past. Mocht bij het bezorgen toch blijken dat hij niet past, dan biedt de postbode hem aan bij je buren en anders bij een PostNL afhaalpunt in de buurt.
Ik heb veel zakken ineens besteld. Hoe worden die bezorgd?
We werken met brievenbusdozen waar 4 zakken in passen. Bestel je meer dan 4 zakken, of heb je ook een bewaarpot besteld? Dan bezorgen we je pakket per pakketpost met PostNL.
Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten hangen af van je bestelling, vanaf € 20 is je bezorging gratis.
Kan ik Oot cadeau geven?
Jazeker! Sinds kort hebben we de mogelijkheid om Oot cadeau te doen. Je kunt de optie 'bezorgen bij ander adres' aanvinken bij het afrekenen en een persoonlijke boodschap toevoegen.
Veel plezier met geven!