Veelgestelde vragen

Over Oot

Wat is Oot?
Oot is een nieuw granolamerk. Bij Oot maken we granola die lekker is én goed voor je: 100% puur natuur, tjokvol noten, pitten & zaden, en met heel weinig (alleen natuurlijke) suikers. We bezorgen hem bij je thuis door de brievenbus.
Wat is granola?
Granola is een soort gebakken muesli. Het wordt gemaakt van havervlokken, noten, pitten & zaden. Als je die mengt met wat kruiden, een scheutje kokosolie, wat natuurlijke siroop en dan roostert in de oven, krijg je een granola om gedichtjes over te schrijven. Je kunt granola bijvoorbeeld eten met yoghurt, melk of kwark en vers fruit.
Kan ik Oot ook in de winkel kopen?
Oot is alleen via de website te koop. We bezorgen het in je brievenbus.
Zonder onnodige vrachtwagens en tussenschakels kunnen we maximaal investeren in de kwaliteit. Bovendien voorkomt het dat je met nog meer boodschappen moet slepen.
Wie zit er achter Oot?
Oot is gestart door Valentine van der Lande, een Amsterdamse onderneemster met een liefde voor goed eten.
Wie maakt de granola's van Oot?
Oot wordt elke week vers gebakken door onze Brabantse bakker. Onze bakkerij is gecertificeerd biologisch & glutenvrij.
Hoe werkt Oot?
Je kunt 1 of meer dozen Oot per maand bestellen. Je abonnement is 100% flexibel en kun je elke maand stopzetten. Natuurlijk kun je tussentijds ook de smaken veranderen. Kun je niet kiezen? Neem dan een proefpakketje.

Bestellen

Kan ik ook eenmalig bestellen?
Jazeker, ons proefpakket kan je eenmalig bestellen. Zo kun je eerst alle smaken proberen. Je abonnement kun je maandelijks opzeggen, want wij vinden ook niets zo vervelend als vastzitten aan iets dat je niet meer wil.
Waarom zou ik een abonnement nemen?
Zo heb je altijd verse Oot in huis.
Kan ik makkelijk stoppen met mijn abonnement?
Ja, want we begrijpen dat er niets zo vervelend is als ongewild ergens aan vast zitten. Als je kiest voor een abonnement, kun je dit de hele voorgaande maand doen. Dat kan via je account, of stuur een mailtje naar hallo@oot.nl, dan doen wij het voor je.
Hoe kan ik betalen?
Je kunt betalen met:
- iDeal (één keer bij afsluiten abonnement, daarna automatische incasso)
- Paypal
- Creditcard: Mastercard of Visa
Wanneer betaal ik?
Dat hangt af van wanneer je je bestelling plaatst. Je eerste betaling wordt altijd direct afgeschreven. Bij een abonnement wordt je tweede betaling een maand na je eerste betaling afgeschreven.
Komen er in de toekomst meer varianten van Oot?
Zeker, heb je ideeën? Leuk als je ze naar ons stuurt. Je kunt ons Facebooken en Instagrammen (/ootgranola). Of stuur een mailtje naar hallo@oot.nl.

Product

Waarom is Oot Granola beter dan andere granola's?
Beter is natuurlijk voor iedereen anders. Maar Oot is heel vers, biologisch, bevat uitzonderlijk weinig suikers en zit tjokvol voedzame noten, pitten & zaden. Oh, hadden we al gezegd dat hij lekker is?
Hoe kan Oot met minder suikers toch lekker zijn?
1. Eersteklas biologische ingrediënten
2. Tjokvol noten, pitten & zaden
3. Eelke week vers gebakken in een heteluchtoven
Hoeveel suikers bevat Oot?
Oot Granola bevat nooit meer dan 10% natuurlijke suikers en geen geraffineerde suikers. Supermarktgranola's bevatten vaak rond de 20% suikers.
Wat is het verschil tussen geraffineerde suikers en natuurlijke suikers?
Suiker is suiker, althans voor je lichaam. Het verschil is dat natuurlijke suikers van nature aanwezig zijn in bijvoorbeeld fruit, dus daar zitten ook belangrijke vitamines en mineralen bij terwijl geraffineerde suikers eerst in een fabriek worden verwerkt, waardoor alleen de suiker overblijft.


Wat heb ik eraan dat Oot biologisch is?
Biologische ingrediënten bevatten geen chemische rotzooi zoals pesticiden, en dat is niet alleen beter voor jou maar ook voor het milieu. Daarom is alle granola van Oot 100% biologisch.
Kun je rekening houden met mijn allergie?
Helaas kunnen we geen persoonlijke aanpassingen doen aan de recepten. Op de granola's-pagina kun je bekijken welke ingrediënten de granola's bevatten.

Ontbijten met Oot

Hoe kan ik Oot het beste combineren?
Granola wordt vaak gegeten met yoghurt, kwark of melk. Maar probeer het ook eens met wat vers fruit. Op onze instagrampagina @ootgranola, granola-pagina en blog vind je leuke recepten.
Hoeveel Oot-granola kan ik het beste eten?
Dat hangt af van je bouw, geslacht en lichaamsinspanning. Wij rekenen met porties van 50 gram, maar dat is vrij ruim want doordat wij er meer noten, pitten en zaden in doen is Oot extra vullend.
Kan mijn kind ook ontbijten met Oot?
De variant Cacao Boekweit is door de lekkere chocoladesmaak populair bij kids. Omdat granola grovere stukjes kan bevatten is het officieel door kinderen te eten vanaf 6 jaar. Maar we kunnen verklappen dat de kinderen van de oprichtster (2 en 3 jaar oud) het ook dagelijks eten.
Ik heb diabetes. Welke granola kan ik het beste eten?
Voor mensen met diabetes is de Paleo Mix het meest geschikt. Deze granola is volledig graanvrij, en op basis van noten, pitten en zaden. Doordat er in deze mix weinig koolhydraten zitten blijft je bloedsuikerspiegel stabiel.
Hoe lang blijft Oot Granola goed?
We verpakken onze granola in luchtdichte (en hersluitbare) zakken. We zorgen ervoor dat jouw granola altijd minstens 6 weken houdbaar is. Maar wij vinden het lekker als de granola krakend vers is. Daarom bakken we elke week vers in onze bakkerij.
Wat nu als ik Oot niet lekker vind?
Smaken verschillen en daarom hebben we altijd minstens vier verschillende soorten granola om uit te kiezen. Als je het alsnog niet lekker vindt, dan mag je ons een berichtje sturen en storten we je geld terug.

Bezorgen

Wanneer krijg ik mijn bestelling bezorgd?
Als je op werkdagen vóór 17:00 uur bestelt, verpakken & versturen we jouw verse Oot nog diezelfde werkdag. In 95% van de gevallen heb je hem dan morgen in huis. Bestel je na 17:00 uur, dan verpakken & versturen we jouw Oot de eerstvolgende werkdag.
Wat gebeurt er als de doos niet in mijn brievenbus past?
Je Oot wordt verpakt in een grote platte doos die door een standaard brievenbus (26,5cmx3,2cm) past. Mocht bij het bezorgen toch blijken dat hij niet past, dan biedt de postbode hem aan bij je buren en anders bij een PostNL afhaalpunt in de buurt.
Ik heb meerdere dozen besteld. Wanneer worden die bezorgd?
Als je twee of drie dozen per maand bestelt, worden die niet allemaal tegelijk bezorgd. Zo is je Oot lekker vers en raakt je brievenbus niet te vol. Je tweede doos bezorgen we in week 2, je derde doos in week 3. Zo heb je ze op tijd in huis.
Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn inbegrepen in de prijs van de abonnementen. Nada dus! Voor Belgische klanten moeten we wel een kleine verzendtoeslag (€ 2,50) rekenen. De verzendkosten van het probeerpakket zijn €1,95.
Kan ik Oot cadeau geven?
We hebben nog geen uitgebreide cadeau-functie op de website. Als je Oot graag cadeau wilt geven kan je dit doen door het eenmalig bij iemand anders te laten bezorgen, en daarna de adresgegevens te veranderen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen het bij je eigen adres af te laten leveren en de doos persoonlijk te geven.