Over Oot

Goedemorgen

Wij zijn Oot en we maken granola die lekker is én goed voor je: 100% puur natuur, tjokvol noten, pitten & zaden, voor een goede start van je dag. Al onze granola is biologisch & glutenvrij. En omdat je al vaak genoeg met boodschappen moet slepen, bezorgen wij hem bij je thuis door de brievenbus.

Onze granola bevat altijd:
– Minstens 30% noten, pitten & zaden
– Minstens 11% eiwitten en 5% vezels
– Minder dan 10% natuurlijke suikers ?

En omdat je misschien niet elke dag hetzelfde wilt eten hebben we altijd minstens vier verschillende soorten granola om uit te kiezen.

Wil je precies weten wat erin zit en wat de voedingswaarden zijn?
Bekijk details van de granola’s >

 

Het begin

Oot begon in 2015 bij Valentine van der Lande:

“Ik was altijd al gek op ontbijtgranen, maar kon nergens iets vinden dat lekker én gezond was. Alle pakken die ik in de supermarkt omdraaide zaten vol met onnatuurlijke dingen of tjokvol suiker. Bovendien was ik het zat om elke week die onhandige grote pakken mee naar huis te slepen. Dat moest anders kunnen.

Ik besloot het zelf te proberen. Ik sprak af met chefkoks, voedingswetenschappers en bakkers. Ik bakte met hun adviezen honderden platen granola. Die liet ik aan vrienden, familie & vreemden proeven tot de recepten uiteindelijk helemaal goed waren. Eind 2016 besloot ik Oot op te richten: een merk voor oprecht goede granola.

Hoe het kan dat onze granola toch lekker is met minder suikers? De ‘truc’ zit hem in drie dingen:

We gebruiken eersteklas biologische ingrediënten. We stoppen hem tjokvol noten, pitten, zaden & kruiden die hem veel smaak geven. En we bakken ambachtelijk in plaats van industrieel.”

Zo bakken wij

Onze granola wordt wekelijks vers gebakken op stalen platen in een traditionele heteluchtoven. Onze Brabantse bakker – hij heeft een pracht van een zachte G – schept het af en toe om zodat het aan alle kanten bruin wordt.

Het mooie van zo’n heteluchtoven is dat de hitte alleen van de buitenkanten op de plaat komt, in tegenstelling tot een lopende band oven in fabrieken van grote merken. Met die laatste kun je snel en gemakkelijk veel granola bakken, en het komt er allemaal precies hetzelfde uit.

Door onze ambachtelijke bak methode is de granola van Oot smaakvol en knapperig zonder dat we veel suikers hoeven te gebruiken. Wij vinden het juist lekker als elke hap een beetje anders smaakt. Net zoals je het thuis maakt dus.

 

Verantwoordelijkheid

Oot Granola is puur natuur. We doen ons best om zo goed mogelijk voor die natuur te zorgen, en voor jou en voor onze omgeving. Daarom gebruiken we alleen biologische ingrediënten voor onze granola en zoveel mogelijk gerecycled en recyclebaar materiaal voor onze verpakkingen. En we hebben een direct distributiemodel dat een stuk minder vrachtwagens, plek in winkels en afval met zich meebrengt.

We willen graag ook iets doen voor mensen die het minder goed hebben, dus gaat er altijd een deel van onze opbrengst naar de Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Recyclen
Onze zakken zijn nog niet recyclebaar. De eerste kraftpapieren recyclebare zakken zijn inmiddels verkrijgbaar en hebben we getest, maar daarin blijft de granola niet knapperig genoeg. Als er betere op de markt zijn, gaan we natuurlijk weer testen. De dozen van Oot zijn gewoon van karton en kunnen dus bij het oud papier.

 

Vergelijking van suikerpercentages

20%
Gemiddeld in bekende supermarktgranola’s en krokante muesli’s
7%

Gemiddeld in de granola’s van Oot

Oot gebruikt alleen natuurlijke suikers (bijv. kokosbloesemsiroop) met een lage glycemische index. Oot Granola bevat nooit geraffineerde suikers.

Lee­v Ge­roos­ter­de oer­gra­nen gra­no­la-spelt
20%
Dor­set Ce­reals ber­ry gra­no­la
22%
Zon­na­tu­ra Crunchy spelt rijst­stroop EKO
15%
Eat Na­tu­ral Ont­bijt­gra­nen no­ten-za­den
12%
AH Gra­no­la vij­gen
17%
Eat Na­tu­ral Ont­bijt­gra­nen rank­fruit glu­ten­vrij
30%
AH Bi­o­lo­gisch Kro­kan­te mues­li vol­ko­ren
21%
Jor­dans Mues­li Crunchy na­tu­rel
26%
Oot Crunchy Nuts
9%
Oot Cacao Boekweit
9%
Oot Chia Spice
1%
Oot Paleo mix
8%