Blog

Granolakoekjes

Dit glutenvrije en veganistische recept is bedacht door onze eigen Oot ambassadeur SaltandOrange. Ingrediënten: – 200 gram Crunchy Nuts – 50 gram kokosmeel – 2 rijpe bananen – 1 grote eetlepel pindakaas – handje gedroogde cranberries Benodigdheden: – Oven Koekjes: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden 2. Pureer de bananen en voeg hier […]

Lezen

Granola Kerstpeertjes

Het recept is glutenvrij en veganistisch. Maakt genoeg voor 2 personen. Ingrediënten: – 5 stoofperen – 300 ml water – 4 eetlepels suiker (bruine basterd is het lekkerst) – 1 kaneelstokje – 1 citroenschil – 50 gr. Chia Spice Granola van Oot Benodigdheden: – Steelpannetje – Appelboor Peertjes: 1. Schil de peertjes en verwijder de […]

Lezen

Vegan Chocolademousse

Het recept is glutenvrij en veganistisch. Maakt genoeg voor 2 personen. Ingrediënten: – 1 avocado – 3 bananen – 1 el cacaopoeder, liefst rauw – 1/2 tl vanille extract – snufje zout – 200 ml vegan slagroom, opgeklopt – heerlijke oot granola, wij gebruikten de paleo mix. Benodigdheden: –      Keukenmachine –      2 glazen Chocomousse: 1. […]

Lezen

Granola Ontbijttaartjes

Deze ontbijttaartjes maak je de avond van tevoren al klaar. Zo kun je jouw dag meteen met lekker ontbijt starten! Bovendien zijn deze ontbijttaartjes glutenvrij, bevatten ze geen geraffineerde suikers en kan je ze ook in vegan versie maken. Ingrediënten (voor 2 personen): – 200 gram Oot Granola (bijv. Paleo Mix) – 2 el kokosboter, […]

Lezen

Waarmee eet je Oot?

Klinkt hartstikke goed die granola, maar waar eet je het nou eigenlijk mee? Granola kun je een beetje vergelijken met muesli. Ontbijtgranen dus, op basis van haver, noten, zaden, en kruiden, die lekker knapperig worden gebakken in de heteluchtoven. De meest bekende manier om het te eten is door een bakje yoghurt, maar er zijn […]

Lezen