Blog

Apple crumble met granola

Onze ambassadeur Inge maakte een simpel maar doeltreffend recept voor een Apple Crumble met granola. Benen omhoog, Netflix aan, bolletje Abbott Kinney’s kokosijs erbij & genieten maar. Ingrediënten 4 geschilde appels in blokjes gesneden 2 theelepels kaneel 100 gram bloem 100 gram suiker 75 gram boter 2 eetlepels Crunchy Nuts van Oot Granola Bereiding 1. Verwarm […]

Lezen

Paleo notenreep

Heb jij weleens je eigen notenreep gemaakt? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met dit recept, op basis van de Paleo Mix van Oot, heb je in een handomdraai (en een nachtje koelkast) een superlekkere, gezonde snack. Met dank aan onze ambassadeur Laura. Ingrediënten Onderlaag 7 medjoul dadels 120 gram amandelpasta 165 gram […]

Lezen

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio. Eet je misschien geen vlees of houd je van variatie? Onze ambassadeur Inge is de keuken in gedoken om een lekker voorafje te bedenken. Ingrediënten: (voor 2 voorgerechten) 2 rode bieten 1 doosje champignons 2 stengels bleekselderij 1 sjalot 50 gr blauwe kaas sushi azijn crema di balsamico 4 eetlepels Crunchy Nuts peper en […]

Lezen

Chocoladebonbons

Wie houdt er niet van chocolade? En dan vooral: bonbons! Zelfgemaakt bevatten ze dat beetje extra liefde wat ze nóg lekkerder maakt. Ingrediënten (voor circa 10 grote bonbons) 50 gr Cacao Boekweit granola 10 geroosterde hazelnoten 500 gr pure chocolade 25 gr cacao poeder 240 ml kokosroom* 1 theelepel kokosolie Benodigdheden bakpapier + 2 kommen […]

Lezen

Appel-aardbeien crumble

Onze Oot Ambassadeur Salt & Orange maakte een overheerlijke zomerse appel-aardbeien crumble met granola. Leuk om eens af te wisselen met de yoghurt of kwark en vooral heel feestelijk om te serveren op tafel. Dit recept is een hoeveelheid voor 1 persoon en kan worden gegeten als ontbijt of als toetje.   Ingrediënten – 1/4 […]

Lezen

Frozen Yoghurt repen

Frozen Yoghurt repen, bedacht door onze eigen Oot Ambassadeur Inge van den Hout. Maak 1 keer een ovenschaal vol, snijd er mooie repen of stukjes van, bewaar ze vervolgens in de vriezer en je hebt voorlopig een lekker, fris, zomers én gezond tussendoortje op voorraad. Voor dit recept kun je je favoriete granola van Oot […]

Lezen

Nicecream Sandwiches

Is granola alleen voor in je yoghurt of melk? Nee hoor, je kunt er van alles mee! Maak er bijvoorbeeld deze heerlijk én verantwoorde Nicecream Sandwiches mee. Gezonde ijsjes, dat is toch bijna te mooi om waar te zijn? Zo ontbijt je ineens heel feestelijk, maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk als toetje of tussendoortje. […]

Lezen

Waarom het belangrijk is om genoeg eiwitten binnen te krijgen

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof voor je lichaam. Ze leveren calorieën (dus energie) en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in je lichaamscellen. Maar wat heb je daar nu aan, eiwit in je lichaam? De belangrijkste voordelen: 1. Je snackt minder Na het eten van eiwit eet je minder. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. […]

Lezen

Ontbijttaartjes met kokoskwark

Begin je dag feestelijk met deze gezellige ontbijttaartjes van onze Oot Ambassadeur Inge. Dit is weer eens wat anders dan een standaard dagelijks ontbijtje. Deze taartjes zijn gemaakt van Cacao Boekweit Granola en kokoskwark. Je kunt natuurlijk ook heel goed een andere granola of kwark gebruiken. Met dit recept kun je ongeveer 6 tot 8 […]

Lezen

Granolarepen

Huisgemaakte granolarepen, bedacht door onze eigen Oot Ambassadeur Inge van den Hout. Maak 1 keer een ovenschaal vol en je hebt voorlopig iets lekker op voorraad. Voor dit recept kan een granola van Oot naar keuze gebruikt worden. Dit maakt het extra makkelijk om met je favoriete smaak aan de slag te gaan Ingrediënten: – […]

Lezen