Blog

Granolarepen

Op zoek naar een makkelijk te maken en goed voedende snack? Probeer dan vooral deze granolarepen uit. Ze zijn zeer geschikt om in 1 keer veel van te maken. En dit recept combineert goed met al onze granola’s, dus gebruik vooral jouw favoriet 🙂 Ingrediënten (voor 4 muffins): 75 gram gepofte rijst 75 gram Oot […]

Lezen

Ontbijtmuffins

Deze ontbijtmuffins van Lynn (Keto Dutchie) brengen je alvast in een extra feestelijke stemming! Lees hieronder hoe je ze maakt: Ingrediënten (voor 4 muffins): 80 gram gemalen Keto Granola 30 gram amandelmeel 25 gram boter 2 eieren 30 gram droge zoetstof (Keto Dutchie gebruikt bijvoorbeeld Steviala Bronze) 1/4 theelepel xanthaangom 1 theelepel wijnsteenpoeder 1 theelepel […]

Lezen

Granolarepen met Keto Granola

Voor deze granolarepen van Lynn (Keto Dutchie) heb je maar vijf ingrediënten nodig! Zo maak je ze: Ingrediënten (voor 2 personen): 100 gram Oot Keto Granola 45 gram amandelboter 30 gram ahornsiroop (of andere natuurlijke siroop) 10 gram kokosolie 1/4 theelepel zout (optioneel) Bereidingswijze: Maal de Keto Granola in een keukenmachine goed fijn (of gebruik […]

Lezen

Alles over yoghurt

In deze blogpost lees je van alles over yoghurt! Wat is yoghurt en hoe maak je het eigenlijk? Yoghurt (dierlijke) wordt gemaakt door bepaalde yoghurtculturen (in dit geval melkzuurbacteriën) aan melk toe te voegen. Dit proces wordt ook wel fermentatie genoemd, en de bacteriën zetten het stofje lactose (melksuiker) om in lactaat (melkzuur). Als je […]

Lezen

No-bake spinnenkoekjes

Nog op zoek naar een leuk en makkelijk halloweenrecept? Deze koekjes hoeven niet gebakken te worden. Je hoeft enkel het deeg te maken, de balletjes te rollen, deze plat te drukken en te versieren. Zeer geschikt om last-minute te maken, en ook helemaal kind-proof. En zo maak je ze:   Ingrediënten (voor 12 koekjes): 50 […]

Lezen

5 weetjes over vezels

1. Wat zijn vezels? ‘Vezels’ is een afkorting van voedingsvezels, wat stofjes zijn die niet door je dunne darm worden verteerd of opgenomen. Er is niet een enkel vezeltype, maar er zijn verschillende soorten vezels, die allemaal weer verschillende effecten hebben op je lichaam. Vaak worden deze vezels onderscheiden in fermenteerbaar en onfermenteerbaar. Fermenteerbare vezels […]

Lezen

Chocolademousse met pompoen

Ben je een chocoladeliefhebber? Dan is deze chocolademousse helemaal voor je weggelegd. Met een unieke smakencombinatie van pure chocolade, pompoen en de kruidige Pumpkin Spice granola. Ingrediënten (voor 3 personen): 75 gram pure chocolade (bijv. 85% cacao) 200 gram pompoenpuree 100 gram Griekse yoghurt (10% vet) 50 ml (plantaardige) melk 2 dadels (ontpit) 1 theelepel […]

Lezen

Pindakaas-banaan tartelettes

Hou jij van pindakaas en heb je zin in een ontbijtje dat net even anders is? Dan is dit recept vast iets voor jou 😉 Deze kleine ontbijttaartjes hebben de structuur van bananenbrood, de smaak van pindakaas en toch een lekkere ‘bite’ door de granola. En zo maak je ze:   Voor 2 tartelettes Ingrediënten […]

Lezen

Achter de schermen bij Oot

Wil je een kijkje nemen bij ons achter de schermen? In deze blogpost nemen we je mee! Bij de boer In onze granola vind je allerlei voedzame ingrediënten. Ze bevatten niet alleen veel noten, pitten en zaden (altijd minstens 30%), maar ook ingrediënten zoals quinoa, wilde bosbessen en gevriesdroogde aardbeien. Wat onze grondstoffen met elkaar […]

Lezen

Avocadomousse met kiwi en granola

Een heerlijk romige mousse, die toch fris is (en vegan!). De combinatie van avocado met limoen maakt het mogelijk. En door de kiwi komt het zure van de limoen en het zachte van de avocado extra tot zijn recht. Heb jij al trek gekregen? Dan maak je ’em zo:   Ingrediënten (voor 2 personen): 300 […]

Lezen