Blog

Bananenbrood met granola

Dit bananenbrood van Inge met Oot Granola is een heerlijk alternatief voor een normale cake. Hij is namelijk een stuk gezonder maar toch om je vingers bij op te eten! Ingrediënten 250 gram tarwebloem 2 theelepels bakpoeder 300 gram geprakte bananen 2 eieren 1 mespuntje zout 100 gram boter 125 ml Griekse yoghurt 1 theelepel […]

Lezen

Cheesecake-balletjes

Geen inspiratie voor de borrel? Maak deze supermakkelijke en originele cheesecake-balletjes naar het recept van onze ambassadeur Inge. Ingrediënten: 100 gram roomkaas Geraspte kokos gram Oot Granola Cacao Boekweit Wil je de balletjes toch iets zoeter hebben, gebruik dan wat poedersuiker. Bereiding Maal de granola fijn in de keukenmachine. Roer de roomkaas, granola en eventueel […]

Lezen

Pompoen-banaan-ijs

Zou je ook niet het liefst 26 weken per jaar vakantie vieren? Wij wel. Krijg je dat nou niet voor elkaar bij je werkgever, maak je leven dan toch wat zonniger met deze tropische bowl van onze ambassadeur Laura.   Ingrediënten (voor 1 persoon) 1 bevroren banaan (ong. 130 gram) 1 theelepel kaneel 2 eetlepel […]

Lezen

Apple crumble met granola

Onze ambassadeur Inge maakte een simpel maar doeltreffend recept voor een Apple Crumble met granola. Benen omhoog, Netflix aan, bolletje Abbott Kinney’s kokosijs erbij & genieten maar. Ingrediënten 4 geschilde appels in blokjes gesneden 2 theelepels kaneel 100 gram bloem 100 gram suiker 75 gram boter 2 eetlepels Crunchy Nuts van Oot Granola Bereiding 1. Verwarm […]

Lezen

Paleo notenreep

Heb jij weleens je eigen notenreep gemaakt? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met dit recept, op basis van de Paleo Mix van Oot, heb je in een handomdraai (en een nachtje koelkast) een superlekkere, gezonde snack. Met dank aan onze ambassadeur Laura. Ingrediënten Onderlaag 7 medjoul dadels 120 gram amandelpasta 165 gram […]

Lezen

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio. Eet je misschien geen vlees of houd je van variatie? Onze ambassadeur Inge is de keuken in gedoken om een lekker voorafje te bedenken. Ingrediënten: (voor 2 voorgerechten) 2 rode bieten 1 doosje champignons 2 stengels bleekselderij 1 sjalot 50 gr blauwe kaas sushi azijn crema di balsamico 4 eetlepels Crunchy Nuts peper en […]

Lezen

Chocoladebonbons

Wie houdt er niet van chocolade? En dan vooral: bonbons! Zelfgemaakt bevatten ze dat beetje extra liefde wat ze nóg lekkerder maakt. Ingrediënten (voor circa 10 grote bonbons) 50 gr Cacao Boekweit granola 10 geroosterde hazelnoten 500 gr pure chocolade 25 gr cacao poeder 240 ml kokosroom* 1 theelepel kokosolie Benodigdheden bakpapier + 2 kommen […]

Lezen

Lamsrack met granolakorst

Out of the box met granola Dit gerecht is lekker licht en makkelijk te bereiden. Je gebruikt Crunchy Nuts als basis voor een heerlijke korst met oosterse kruiden voor de lam. Ingrediënten voor 4 personen 750 gram lamsrack 100 gram Oot granola Crunchy nuts 2 theelepels Ras El Hanout (Marokkaans kruidenmengsel) zout en peper mosterd Recept […]

Lezen

Kwarkijsjes

Onze collega Willemijn dook vorige week de keuken in en heeft deze heerlijk zomerse kwarkijsjes gemaakt. Deze ijsjes doen het goed als toetje, maar ook als lekker tussendoortje. Kinderen vinden ze ook heerlijk! Je maakt de basis met kwark en vruchten, chocolade en Cacao Boekweit Granola gebruik je als topping. Een supermakkelijk recept, want met dit […]

Lezen