Blog

Bananenbrood met granola

Dit bananenbrood van Inge met Oot Granola is een heerlijk alternatief voor een normale cake. Hij is namelijk een stuk gezonder en toch om je vingers bij op te eten! Ingrediënten 250 gram tarwebloem (of havermeel, amandelmeel, boekweitmeel als glutenvrije alternatieven) 2 theelepels bakpoeder 300 gram geprakte bananen 2 eieren 1 mespuntje zout 100 gram […]

Lezen

Cheesecake balletjes

Zin in iets anders voor bij de borrel? Deze cheesecake balletjes hebben precies de juiste balans tussen zoet en hartig. Ingrediënten: 200 gram Oot Granola (bijv. Cacao boekweit) 100 gram roomkaas (bijv. Monchou) Geraspte kokos Wil je de balletjes toch iets zoeter hebben, voeg dan wat natuurlijke siroop toe (zoals agavesiroop). Bereiding Maal de granola fijn […]

Lezen

Pompoen-banaan-ijs

Zou je ook niet het liefst 26 weken per jaar vakantie vieren? Wij wel. Krijg je dat nou niet voor elkaar bij je werkgever, maak je leven dan toch wat zonniger met deze tropische bowl van onze ambassadeur Laura.   Ingrediënten (voor 1 persoon) 1 bevroren banaan (ong. 130 gram) 1 theelepel kaneel 2 eetlepel […]

Lezen

Apple crumble met granola

Onze ambassadeur Inge maakte een simpel maar doeltreffend recept voor een Apple Crumble met granola. Benen omhoog, Netflix aan, bolletje Abbott Kinney’s kokosijs erbij & genieten maar. Ingrediënten 4 geschilde appels in blokjes gesneden 2 theelepels kaneel 100 gram bloem 100 gram suiker 75 gram boter 2 eetlepels Crunchy Nuts van Oot Granola Bereiding 1. Verwarm […]

Lezen

Paleo notenreep

Heb jij weleens je eigen notenreep gemaakt? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met dit recept, op basis van de Paleo Mix van Oot, heb je in een handomdraai (en een nachtje koelkast) een superlekkere, gezonde snack. Met dank aan onze ambassadeur Laura. Ingrediënten Onderlaag 7 medjoul dadels 120 gram amandelpasta 165 gram […]

Lezen

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio. Eet je misschien geen vlees of houd je van variatie? Onze ambassadeur Inge is de keuken in gedoken om een lekker voorafje te bedenken. Ingrediënten: (voor 2 voorgerechten) 2 rode bieten 1 doosje champignons 2 stengels bleekselderij 1 sjalot 50 gr blauwe kaas sushi azijn crema di balsamico 4 eetlepels Crunchy Nuts peper en […]

Lezen

Chocoladebonbons

Wie houdt er niet van chocolade? En dan vooral: bonbons! Zelfgemaakt bevatten ze dat beetje extra liefde wat ze nóg lekkerder maakt. Ingrediënten (voor circa 10 grote bonbons) 50 gr Cacao Boekweit granola 10 geroosterde hazelnoten 500 gr pure chocolade 25 gr cacao poeder 240 ml kokosroom* 1 theelepel kokosolie Benodigdheden bakpapier + 2 kommen […]

Lezen

Appel-aardbeien crumble

Onze Oot Ambassadeur Salt & Orange maakte een overheerlijke zomerse appel-aardbeien crumble met granola. Leuk om eens af te wisselen met de yoghurt of kwark en vooral heel feestelijk om te serveren op tafel. Dit recept is een hoeveelheid voor 1 persoon en kan worden gegeten als ontbijt of als toetje.   Ingrediënten – 1/4 […]

Lezen

Frozen Yoghurt repen

Frozen Yoghurt repen, bedacht door onze eigen Oot Ambassadeur Inge van den Hout. Maak 1 keer een ovenschaal vol, snijd er mooie repen of stukjes van, bewaar ze vervolgens in de vriezer en je hebt voorlopig een lekker, fris, zomers én gezond tussendoortje op voorraad. Voor dit recept kun je je favoriete granola van Oot […]

Lezen

Nicecream Sandwiches

Is granola alleen voor in je yoghurt of melk? Nee hoor, je kunt er van alles mee! Maak er bijvoorbeeld deze heerlijk én verantwoorde Nicecream Sandwiches mee. Gezonde ijsjes, dat is toch bijna te mooi om waar te zijn? Zo ontbijt je ineens heel feestelijk, maar ze zijn natuurlijk ook heerlijk als toetje of tussendoortje. […]

Lezen