Blog

Frozen Yoghurt repen

Frozen Yoghurt repen, bedacht door onze eigen Oot Ambassadeur Inge van den Hout. Maak 1 keer een ovenschaal vol, snijd er mooie repen of stukjes van, bewaar ze vervolgens in de vriezer en je hebt voorlopig een lekker, fris, zomers én gezond tussendoortje op voorraad. Voor dit recept kun je je favoriete granola van Oot […]

Lezen

Nicecream Sandwiches

Dit gerechtje is ideaal als verantwoord tussendoortje of als toetje. De chocoladesmaak van de Cacao Boekweit Granola van Oot is een goede basis om koekjes mee te maken. Schep wat Nicecream op een koekje, plaats er een ander koekje bovenop en je hebt binnen een handomdraai een lekker fris tussendoortje of toetje gemaakt. De hoeveelheid […]

Lezen

Waarom het belangrijk is om genoeg eiwitten binnen te krijgen

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof voor je lichaam. Ze leveren calorieën (dus energie) en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in je lichaamscellen. Maar wat heb je daar nu aan, eiwit in je lichaam? De belangrijkste voordelen: 1. Je snackt minder Na het eten van eiwit eet je minder. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. […]

Lezen

Ontbijttaartjes met kokoskwark

Begin je dag feestelijk met deze gezellige ontbijttaartjes van onze Oot Ambassadeur Inge. Dit is weer eens wat anders dan een standaard dagelijks ontbijtje. Deze taartjes zijn gemaakt van Cacao Boekweit Granola en kokoskwark. Je kunt natuurlijk ook heel goed een andere granola of kwark gebruiken. Met dit recept kun je ongeveer 6 tot 8 […]

Lezen

Granolarepen

Huisgemaakte granolarepen, bedacht door onze eigen Oot Ambassadeur Inge van den Hout. Maak 1 keer een ovenschaal vol en je hebt voorlopig iets lekker op voorraad. Voor dit recept kan een granola van Oot naar keuze gebruikt worden. Dit maakt het extra makkelijk om met je favoriete smaak aan de slag te gaan Ingrediënten: – […]

Lezen

Valentijnsontbijt

Dit glutenvrije recept is bedacht door onze eigen Oot ambassadeur SaltandOrange. Ingrediënten: – 150gr. magere yoghurt – handjevol granola (Chia Spice) – 2 eetlepels jam (wij gebruiken aardbeien, maar bosvruchten is ook lekker) – 3 aardbeien Benodigdheden: – een mooi glas – een mesje Het Valentijnsontbijtje: 1. Snij de aardbeien doormidden. 2. Schep twee eetlepels […]

Lezen

Waarom haver zo goed voor je is

Je wordt er vaak tureluurs van: al die verschillende berichten over wat wel en niet gezond is. Gelukkig zijn er ingrediënten waar wetenschappers het allemaal over eens zijn. Zoals haver. Dat had je misschien al weleens gehoord. Maar weet je ook waarom? De 5 voordelen op een rijtje. 1. Goed voor je hart Haver bestaat […]

Lezen

Grapefruit & Venkelsalade

Dit glutenvrije en veganistische recept is bedacht door onze eigen Oot ambassadeur Inge van den Hout. Ingrediënten: – 1 venkelknol – 1 grapefruit – handjevol Granola (Crunchy Nuts) – verse dille – 1 eetlepel mosterd – 1 eetlepel honing – 3 eetlepels olijfolie Benodigdheden: – Mes & snijplank Salade & dressing: 1. Snijd de venkel […]

Lezen

Dit zou je eigenlijk elke ochtend moeten doen

Word je soms ook moe van dit ongure weer? Hier 5 – soms confronterende – tips om meer energie te krijgen in de ochtend (naast ontbijt met Oot natuurlijk!): 1. De koude douche Misschien niet wat je wil horen… maar hij werkt wel! Dat een koude douche goed is voor je bloedcirculatie en huid wist […]

Lezen