Blog

Chia pudding met rabarber-aardbei compote

Dit mooie gerecht combineert rabarber met aardbei. Een super lekkere combinatie. En omdat rabarber nu weer in het seizoen is, is dit een perfect winters ontbijtje. En zo maak je em:   Ingrediënten Voor de chia pudding: 45 gram chiazaad 250 ml kokosmelk of kokosdrink optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop Voor de rabarber-aardbei compote 500 gram […]

Lezen

Alles over haver

Bij Oot zijn we gek op haver, onze naam zegt het al. Waarom je moet oppassen met niet-biologische haver Onze haver is oer-Hollands én hij is biologisch. Dat is belangrijk, want haver is een kwetsbaar gewas. Op niet-biologische haver wordt vaak het bestrijdingsmiddel glyfosaat gebruikt. Glyfosaat is omstreden en drie jaar geleden was het nog […]

Lezen

5 tips om uitgerust wakker te worden

Uitgerust wakker worden brengt veel positiefs mee, dat hoeven we je niet te vertellen. Maar soms ben je vroeg gaan slapen en word je tóch moe wakker. Er zijn naast de duur van je slaap, een stel andere factoren waar je op kunt letten om je dag fris te beginnen. Want als je uitgerust opstaat, […]

Lezen

(Gebakken) fruit met Oot als topping

Wist je dat je Oot op veel verschillende manieren met fruit kunt combineren? Bijvoorbeeld als topping op stukjes vers fruit, of als ingrediënt bij een appel-aardbeien crumble. Ter inspiratie hieronder twee voorbeelden hoe je Oot met fruit kunt combineren.   Appelpartjes met Oot als topping Ingrediënten (voor 1 persoon): 1 appel 1 eetlepel notenpasta (bijvoorbeeld […]

Lezen

Smoothiebowl met blauwe bessen

Een simpele smoothiebowl met onder andere blauwe bes, banaan en bloemkool. Snel te maken in 2 stappen: alles mengen in je blender en daarna versieren met de granola van Oot!   Ingrediënten (voor 1 persoon): 120 gram bloemkool (gekookt en afgekoeld) 115 gram bevroren banaan 50 gram bevroren blauwe bessen 70 gram avocado 50 gram […]

Lezen

Granolacups met yoghurt en fruit

Deze granolacups zijn super makkelijk te maken. En ze zijn zeker een paar dagen houdbaar, dus als je er in het weekend een hoop maakt, kan je de rest van de week genieten van een bijzonder ontbijtje. En zo maak je ze:   Ingrediënten (voor 2 personen): 230 gram paleo mix granola 1 1/2 eetlepel […]

Lezen

Overnight bieten-banaan chia pudding

Een nieuw overnight oats receptje, omdat de fijnste ontbijtjes ’s ochtends al voor je klaar staan. Met een basis van chiazaadjes en alleen suikers afkomstig uit fruit. En zo maak je em: Ingrediënten (voor 2 personen): Voor de pudding: 1 banaan 400 ml soja yoghurt (of andere yoghurtvariant) 2 rode bieten 6 eetlepels chiazaadjes 1/2 […]

Lezen

5 weetjes over vezels

1. Wat zijn vezels? ‘Vezels’ is een afkorting van voedingsvezels, wat stofjes zijn die niet door je dunne darm worden verteerd of opgenomen. Er is niet een enkel vezeltype, maar er zijn verschillende soorten vezels, die allemaal weer verschillende effecten hebben op je lichaam. Vaak worden deze vezels onderscheiden in fermenteerbaar en onfermenteerbaar. Fermenteerbare vezels […]

Lezen

Banaan-sinaasappel nicecream bowl

Met het warme weer zit je met deze nicecream bowl sowieso goed. Verkoelend en (ook al is ie vegan en lactosevrij) ook lekker romig. En als het wat minder warm is, is deze bowl trouwens ook nog heel lekker, dan serveer je em gewoon met een dekentje 😉 En zo maak je em:   Ingrediënten […]

Lezen

Dit zijn de mensen achter Oot

  P.s. Wat is jouw favoriete Oot-ontbijt? Laat het ons weten! Of deel het op Facebook of Instagram met #ootgranola P.p.s. Nog geen granola in huis? Je kunt hier je granola bestellen.

Lezen