Blog

Cheesecake-balletjes

Geen inspiratie voor de borrel? Maak deze supermakkelijke en originele cheesecake-balletjes naar het recept van onze ambassadeur Inge. Ingrediënten: 100 gram roomkaas Geraspte kokos gram Oot Granola Cacao Boekweit Wil je de balletjes toch iets zoeter hebben, gebruik dan wat poedersuiker. Bereiding Maal de granola fijn in de keukenmachine. Roer de roomkaas, granola en eventueel poedersuiker […]

Lezen

Pompoen-banaan-ijs

Zou je ook niet het liefst 26 weken per jaar vakantie vieren? Wij wel. Krijg je dat nou niet voor elkaar bij je werkgever, maak je leven dan toch wat zonniger met deze tropische bowl van onze ambassadeur Laura.   Ingrediënten (voor 1 persoon) 1 bevroren banaan (ong. 130 gram) 1 theelepel kaneel 2 eetlepel […]

Lezen

Apple crumble met granola

Onze ambassadeur Inge maakte een simpel maar doeltreffend recept voor een Apple Crumble met granola. Benen omhoog, Netflix aan, bolletje Abbott Kinney’s kokosijs erbij & genieten maar. Ingrediënten 4 geschilde appels in blokjes gesneden 2 theelepels kaneel 100 gram bloem 100 gram suiker 75 gram boter 2 eetlepels Crunchy Nuts van Oot Granola Bereiding 1. Verwarm […]

Lezen

Paleo notenreep

Heb jij weleens je eigen notenreep gemaakt? Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Met dit recept, op basis van de Paleo Mix van Oot, heb je in een handomdraai (en een nachtje koelkast) een superlekkere, gezonde snack. Met dank aan onze ambassadeur Laura. Ingrediënten Onderlaag 7 medjoul dadels 120 gram amandelpasta 165 gram […]

Lezen

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio. Eet je misschien geen vlees of houd je van variatie? Onze ambassadeur  Inge is de keuken in gedoken om een lekker voorafje te bedenken. Ingrediënten: (voor 2 voorgerechten) 2 rode bieten 1 doosje champignons 2 stengels bleekselderij 1 sjalot 50 gr blauwe kaas sushi azijn crema di balsamico 4 eetlepels Crunchy Nuts peper en zout […]

Lezen

Chocoladebonbons

Wie houdt er niet van chocolade? En dan vooral: bonbons! Zelfgemaakt bevatten ze dat beetje extra liefde wat ze nóg lekkerder maakt. Ingrediënten (voor circa 10 grote bonbons) 50 gr Cacao Boekweit granola 10 geroosterde hazelnoten 500 gr pure chocolade 25 gr cacao poeder 240 ml kokosroom* 1 theelepel kokosolie Benodigdheden bakpapier + 2 kommen […]

Lezen

Lamsrack met granolakorst

Out of the box met granola Dit gerecht is lekker licht en makkelijk te bereiden. Je gebruikt Crunchy Nuts als basis voor een heerlijke korst met oosterse kruiden voor de lam. Ingrediënten voor 4 personen 750 gram lamsrack 100 gram Oot granola Crunchy nuts 2 theelepels Ras El Hanout (Marokkaans kruidenmengsel) zout en peper mosterd Recept […]

Lezen

Kwarkijsjes

Onze collega Willemijn dook vorige week de keuken in en heeft deze heerlijk zomerse kwarkijsjes gemaakt. Deze ijsjes doen het goed als toetje, maar ook als lekker tussendoortje. Kinderen vinden ze ook heerlijk! Je maakt de basis met kwark en vruchten, chocolade en Cacao Boekweit Granola gebruik je als topping. Een supermakkelijk recept, want met dit […]

Lezen

Appel-aardbeien crumble

Onze Oot Ambassadeur Salt & Orange maakte een overheerlijke zomerse appel-aardbeien crumble met granola. Leuk om eens af te wisselen met de yoghurt of kwark en vooral heel feestelijk om te serveren op tafel. Dit recept is een hoeveelheid voor 1 persoon en kan worden gegeten als ontbijt of als toetje.   Ingrediënten – 1/4 […]

Lezen