Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Opslaan of printen

Amsterdam, 24 april 2017

Welkom bij Oot!

Door gebruik te maken van onze diensten, ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden. Deze voorwaarden bepalen wat de wettelijk bindende voorwaarden zijn bij het gebruik van onze website www.oot.nl en de diensten en producten die via onze website worden aangeboden.

Mocht je contact met ons willen opnemen, dan kun je ons een mailtje sturen. Ons algemene mailadres is [email protected]

Onze Algemene Voorwaarden kunnen worden gewijzigd. Daarvan zullen we je natuurlijk op de hoogte stellen.

 1. Wie zijn we?

1.1 Oot is een initiatief van Oot Granola B.V. (“wij” of “ons”). Oot Granola B.V. (hierna: “Oot Granola”) is ook eigenaar van de licentie van het merk Oot. Deze licentie is uitgegeven door VML Media Holding B.V. (hierna: “VML Media Holding”), ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 34346014.

1.2 Oot Granola B.V. (hierna: Oot Granola) is gevestigd op de  Ouwezijds Achterburgwal 237,  1012 DL Amsterdam, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 67230881. Het BTW-nummer is NL856887079B01. Het bankrekeningnummer (ABN Amro Bank) is NL44ABNA0514841915.

1.2 Oot Granola handelt onder meer onder de gedeponeerde merknaam Oot.

1.3 Oot Granola en VML Media Holding kunnen ertoe besluiten een deel van, of alle, activiteiten die zij ontplooien over te dragen aan een nieuwe eigenaar. In dat geval kunnen zij ertoe besluiten om ook een gedeelte van, of alle, bijbehorende rechten en plichten over te dragen aan de nieuwe juridische eigenaar.

1.4 Oot Granola en VML Media Holding kunnen ertoe besluiten om de opgebouwde klant-, order- en overige databases en informatie over te dragen naar één of meer nieuwe juridische eigenaren. In dat geval kunnen zij ertoe besluiten om ook een gedeelte van, of alle, bijbehorende rechten en plichten over te dragen aan de nieuwe juridische eigenaar.

1.5 Oot Granola kan ertoe besluiten om in de toekomst de activiteiten onder een andere naam dan Oot te ontplooien. De rechten en voorwaarden die tot dan toe golden voor Oot, worden dan overgedragen naar de nieuwe naam en blijven dan onverminderd van kracht, tenzij expliciet anders vermeld in de nieuwe Algemene Voorwaarden.

 1. Wat doen we?

2.1 Oot Granola wil het makkelijker maken om gezond en lekker te ontbijten. Dat doen we onder meer door via onze online platforms (website, social media etc.) gezonde producten zoals granola te verkopen en leveren aan consumenten en bedrijven (hierna: “klanten”).

 1. Website

3.1 Het gebruik van onze website en dienstverlening is beperkt tot hetgeen dat is bepaald op de website en in deze Algemene Voorwaarden.

3.2 Normaal gesproken werkt onze website goed, maar er kunnen zich momenten voordoen dat (een deel van) de website niet werkzaam is. Wij hebben namelijk te maken met externe leveranciers (zoals beheerders, netwerkleveranciers, datacenters, telecommunicatieleveranciers) om ervoor te zorgen dat de website het goed doet. Oot is niet aansprakelijk voor enig verlies of schade veroorzaakt door het niet beschikbaar zijn van (een deel van) de website.

3.3 Het kan voorkomen dat sommige diensten, bijvoorbeeld acties, die worden aangeboden via onze website of via andere kanalen, gebruik maken van aanvullende bepalingen en voorwaarden die door ons op dat moment op een logische plek op de website of in een ander kanaal gepubliceerd worden. Bij het gebruik van dergelijke diensten ga je ook akkoord met de daarvoor geldende aanvullende bepalingen en voorwaarden.

3.4 De prijzen van onze producten zijn inclusief BTW. Ze zijn ook inclusief bezorgkosten, tenzij anders is vermeld. De prijzen die op de website vermeld staan zijn de prijzen die gelden, tenzij er duidelijk sprake is van een fout. Prijzen kunnen op elk moment veranderen, maar veranderingen zullen geen invloed hebben op de bestellingen die je al hebt geplaatst.

3.5 Hoewel we ons best doen om alle content op de Oot-website accuraat en up-to-date te houden, kunnen we niet garanderen dat dit ook altijd het geval is.

 1. Bestellen

4.1 Je kunt zowel eenmalig Oot-granola bestellen, als proefpakket  als in abonnementsvorm per  maand (een, twee of drie dozen per maand).

4.2 Een bestelling bestaat uit een of meer dozen granola.

4.3 Als je kiest voor een proefpakket , wordt hier niet automatisch een abonnement aan verbonden.

4.4 Als je kiest voor een abonnement, gaat dat in op de dag van afsluiten (“Startdatum”). Je kunt je abonnement vervolgens pauzeren op het moment dat je wil (“Pauzedatum”) en weer heractiveren op het moment dat je wil (“Heractivatiedatum”). Je abonnement wordt maandelijks vernieuwd, precies een maand na de startdatum of de Heractivatiedatum (hierna: “Vernieuwdatum”), dus telkens op dezelfde dag van de maand.

4.5 Je kunt je abonnement beëindigen tot een dag vóór de Vernieuwdatum. Als je bijvoorbeeld een abonnement hebt afgesloten op 5 mei 2017, dan is je eerste Vernieuwdatum op 5 juni 2017. Je kunt dan je abonnement beëindigen tot en met 23:59 uur op 4 juni 2017.

4.6 Je kunt de inhoud van je doos ook aanpassen tot een dag voor de vernieuwdatum.

4.7 We streven ernaar de eerste doos van de maand altijd te verzenden op de dag van bestellen, of op de werkdag na de Startdatum.

4.8 Als je een bestelling plaatst bij Oot, kunnen we je gegevens gebruiken om je nieuwe vervolgaanbiedingen te kunnen doen op Facebook en op andere websites. Zo voorkomen we bijvoorbeeld dat we je een advertentie tonen voor een proefpakket, terwijl voor jou een abonnement interessanter is omdat je al een proefpakket hebt besteld. We gebruiken je gegevens dus incidenteel voor het doen van gepersonaliseerde aanbiedingen.

 1. Betalen

5.1 Je kunt betalen met iDeal/automatische incasso, Paypal, creditcard en een aantal kleinere betaalmethoden voor België.

5.1 Je betaalt per bestelling en dus per maand, zowel bij eenmalige bestelling als bij een abonnement. Je eerste betaling wordt afgeschreven meteen na bevestiging van je bestelling.

5.2 Bij een abonnement worden je vervolgbetalingen telkens op, of een aantal dagen na, de Vernieuwdatum van je abonnement afgeschreven. Je bestelling kan pas worden verzonden als je betaling succesvol is afgerond. Helaas duurt een sepa-inasso (iDeal herhaalbetaling) bij sommige banken 3-6 werkdagen, daarom ontvang je je vervolgdozen vaak wat later dan die in de eerste maand.

5.3 Als we het bedrag niet kunnen afschrijven, sturen we je per e-mail een herinnering. Als de betaling dan niet binnen 24 uur is ontvangen, moeten we helaas je abonnement beëindigen.

 1. Bezorgen

6.1 Als je op werkdagen vóór 14:00 uur bestelt, verpakken en versturen we jouw granola nog diezelfde dag. In 95% van de gevallen heb je hem dan de volgende dag in huis. Als je na 14:00 uur bestelt, wordt je bestelling de eerstvolgende werkdag verzonden. De dag van de eerste verzending in elke maand wordt hierna genoemd: “Eerste Verzenddag”. De eventuele daaropvolgende dozen worden respectievelijk één en twee weken na de Eerste Verzenddag verstuurd (“Tweede Verzenddag” en “Derde Verzenddag”). Als je een abonnement neemt, wordt je eerste doos geleverd met pakketpost, omdat je ook een bewaarpot cadeau krijgt.

6.2 Op de eventuele eerste doos na, verzenden wij je Oot altijd met brievenbuspost: twee zakken of 4 portiezakjes in geval van proefpakket in een platte doos. De afmetingen zijn.

Doorlopend abonnement (1/2/3 dozen per maand):

 • Eerste doos geleverd met pakketpost 24u, want bevat naast 2 zakken ook bewaarpot, 24 uurs (vóór 14:00 uur besteld is volgende dag in huis)
 • vervolgdozen geleverd met brievenbuspakketpost 72u, bevat alleen 2 zakken (vóór maandag 9:00 uur bestelling doorgegeven voor vrijdag in huis, vóór donderdag 9:00 uur bestelling doorgegeven is dinsdag in huis)

6.3 Het staat Oot vrij om een bestelling te weigeren of te annuleren.

6.4 Oot kan de mogelijkheid (gaan) bieden om via andere kanalen te bestellen, bijvoorbeeld via Facebook. In dat geval gelden vanzelfsprekend ook de Algemene Voorwaarden.

6.5 Je bestelling wordt bezorgd op het door jou opgegeven adres. Dit bezorgadres kan afwijken van je huisadres.

6.6 Bestellingen worden alleen bezorgd in Nederland en België .

6.7 Zodra je bestelling definitief geplaatst is op de website, is het niet meer mogelijk om je bezorgadres voor die bestelling aan te passen.

6.8 Oot spant zich in om de geplaatste bestelling op het afgesproken bezorgmoment af te leveren. Het kan echter voorkomen dat dit door omstandigheden niet lukt. In dat geval zal zo snel mogelijk aan de klant worden gecommuniceerd dat de bestelling niet op het afgesproken bezorgmoment kan worden bezorgd.

6.9 Me hopen natuurlijk dat je je granola heerlijk gaat vinden. Maar mocht dat nu niet zo zijn, dan mag je ongeopende & ongeschonden zakken terugsturen naar ons magazijn in Mijdrecht (MINC inz. Retouren Oot Granola, Rendementsweg 6, 3641 SK Mijdrecht). Als je er een briefje bij doet met je adresgeggevens & mailadres, zorgen wij dat we de kosten voor de zak(ken) terugboeken op je rekening.

 1. Account

7.1 Om te bestellen, wordt een account aangemaakt. We hebben daarvoor ten minste van je nodig: je naam, adres inclusief postcode, eventueel alternatief bezorgadres inclusief postcode, telefoonnummer en woonplaats. Door te bestellen geef je toestemming dat deze gegevens worden gebruikt voor het beheer van je account en in het kader van de bezorging en afrekening van je producten.

7.2 Om een account aan te maken en gebruik te maken van de diensten van Oot moet je ten minste 18 jaar oud zijn.

7.3 Je staat er tegenover Oot voor in dat de door jou verstrekte gegevens juist en volledig zijn. Eventuele wijzigingen dien je voorafgaand aan je bestelling aan ons door te geven.

7.4 Het staat Oot te allen tijde vrij om het aanmaken van een account naar eigen inzicht te weigeren en/of een account te beëindigen dan wel de toegang tot de account te ontzeggen zonder opgaaf van redenen. Een beëindiging van een account wordt door ons per mail aan je kenbaar gemaakt.

7.5 Bij het aanmaken van een account kun je een wachtwoord kiezen, zodat je de volgende keer sneller kunt bestellen en zodat je kunt inloggen op je account op de website. Let op dat je dit wachtwoord niet deelt met anderen.

7.6 Oot heeft het recht om elke gebruikersidentificatiecode of wachtwoord uit te schakelen, bijvoorbeeld omdat je dit hebt aangevraagd of omdat wij hiertoe hebben besloten.

 1. Intellectuele eigendom

8.1 Alle intellectuele eigendomsrechten ten aanzien van onze website en onze dienstverlening berusten uitsluitend bij Oot en/of onze licentiegevers.

8.2 Het is niet toegestaan om gebruik te maken van (gedeeltes van) beelden, teksten en andere content die op de website wordt of is gebruikt, met uitzonder van de mediakit die in alleen gebruikt mag worden in combinatie met een vermelding van de copyrights.

8.3 Oot heeft het recht om ingezonden bijdragen zoals productbeoordelingen te gebruiken voor haar huidige en toekomstige activiteiten. Voor zover op deze bijdragen intellectuele eigendomsrechten rusten, draag je deze onvoorwaardelijk en kosteloos aan Oot over. Voor zover mogelijk doe je daarbij tevens afstand van eventuele persoonlijkheidsrechten. Je staat er tegenover Oot voor in dat je het recht hebt om de ingezonden bijdragen ter beschikking te stellen en de rechten daarop zoals hierboven beschreven over te dragen.

8.4 Oot heeft het recht om je bijdrage naar eigen inzicht op de website te plaatsen en/of te verwijderen, al dan niet onder vermelding van de door de gebruiker opgegeven (gebruikers-)naam, dit wordt altijd duidelijk van tevoren vermeld.

 1. Aansprakelijkheid

9.1 Oot besteedt de uiterste zorg aan haar producten en deze voldoen aan de daaraan in redelijkheid te stellen kwaliteitseisen en eisen van voedselhygiëne.

9.2 Oot kan echter niet garanderen dat de dienstverlening foutloos zal verlopen, volledig zal voldoen aan de opgegeven beschrijving en/of afbeelding, dan wel het door de gebruiker gewenste resultaat zal opleveren. Oot behoudt zich het recht voor indien nodig wijzigingen aan te brengen aan de af te leveren granola.

9.3 Oot geeft geen garantie indien eventuele gebreken (mede) zijn veroorzaakt door de gebruiker zelf of een derde en/of gebreken die zijn veroorzaakt door externe factoren of verkeerd of onkundig gebruik.

9.4 Eventuele klachten dien je meteen dan wel binnen redelijke termijn na bezorging te melden via [email protected]  onder duidelijke en volledige beschrijving van de klachten.

9.5 Oot is ten aanzien van jouzelf of derden niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade of gevolgschade (inclusief verlies van winst) door of als gevolg van het gebruikmaken van onze dienstverlening dan wel uit de onmogelijkheid om gebruik te maken van onze dienstverlening. Deze beperking van de aansprakelijkheid geldt niet in geval van opzet of verwijtbare grove schuld van Oot en/of haar bestuurder(s).

9.6 Oot is niet aansprakelijk in geval van een situatie die te wijten is aan overmacht.

9.7 Oot heeft het recht een reeds geaccepteerde bestelling door middel van een mailbericht of telefonisch te annuleren, zonder daarvoor ten opzichte van jou aansprakelijk te worden gesteld.

9.8 Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik dat je maakt van onze dienstverlening (daaronder begrepen het gebruik dat wordt gemaakt door degenen met wie je de maaltijden deelt). Eventuele intoleranties voor bepaalde voedingsstoffen, allergieën en dergelijke behoren tot de risicosfeer van de gebruiker, ook als jij Oot daarvan tevoren op de hoogte hebt gesteld. Oot geen rekening houden met specifieke voedselallergiën en intoleranties, anders dan die reeds vermeld staan bij onze producten. Oot kan nooit verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele hierdoor ontstane schade en/of gezondheidsproblemen bij jouzelf of derden.

9.9 Je vrijwaart Oot voor welke claim dan ook van jezelf of van derden op enige wijze voortvloeiend uit of verband houdende met het gebruik van onze dienstverlening.

 1. Algemeen

10.1 Deze Algemene Voorwaarden en de inhoud van onze dienstverlening kunnen te allen tijde door ons worden aangepast. Ook hebben we te allen tijde het recht om onze dienstverlening stop te zetten.

10.2 In het geval een of meer bepalingen uit deze Algemene Voorwaarden nietig is en/of vernietigd wordt, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht. De nietige of vernietigde bepaling zal dan automatisch worden vervangen door een bepaling die zoveel mogelijk recht doet aan het doel van de nietige of vernietigde bepaling.

10.3 Op deze Algemene Voorwaarden en onze dienstverlening is Nederlands recht van toepassing. De bevoegde rechter te Amsterdam is bij uitsluiting bevoegd om van eventuele geschillen kennis te nemen.

10.4 In het geval dat een of meer onderdelen of activa van Oots dan wel VML Media Holding B.V. worden overgedragen, hebben wij het recht om alle onderdelen van de website, alsook alle rechten die voortvloeien uit gesloten overeenkomsten, inbegrepen maar niet uitsluitend eventuele bijdragen van gebruikers, en alle accounts, mede over te dragen.