Blauwe bessen-citroen-ontbijtmuffins

< Terug naar overzicht

Blauwe bessen-citroen-ontbijtmuffins

Ingrediënten

Voor 6 muffins

  • 110 gram amandelmeel 
  • 0,5 theelepel baksoda 
  • Snufje zout 
  • 2 eieren 
  • 30 gram kokosolie gesmolten 
  • 2 eetlepel citroensap 
  • 1 tl citroenrasp 
  • 50 gram blauwe bessen

Voor de topping

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel roomkaas
  • Drupje vanille extract
  • 1 theelepel citroensap
  • 4 eetlepel Oot Koffie Keto Granola 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats 6 papieren muffin vormpjes in een muffin tray. 
  2. Doe het amandelmeel, baksoda en zout in een kom en roer door met een lepel tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg de eieren, kokosolie, citroenrasp en sap toe en roer met een garde tot een dik beslag. Roer als laatste de blauwe bessen er doorheen. 
  3. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. 
  4. Bak de muffins op een rooster in de oven voor 20 minuten. 
  5. Maak ondertussen de topping door de Griekse yoghurt, roomkaas, vanille en citroensap door elkaar te roeren. 
  6. Laat de muffins een beetje afkoelen op een rooster. Verdeel de topping er overheen en strooi de granola over de muffins samen met wat verse blauwe bessen. 

 

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht