Toast met ricotta, balsamico-aardbeien en granola

< Terug naar overzicht

Toast met ricotta, balsamico-aardbeien en granola

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 200 gram verse aardbei
  • 1 eetlepel suikervervanger (of kokosbloesemsuiker)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn­
  • 2 volkoren/meergranen boterhammen
  • 2 eetlepels ricotta
  • 3 eetlepels Crunchy Nuts granola
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Wat extra honing

Bereidingswijze:

  1. Snijd de aardbeien in plakjes. Doe deze in een schaaltje en meng het met de suiker en de balsamicoazijn. Laat dit even een kwartiertje staan.
  2. Toast het brood, laat een beetje afkoelen en besmeer met de ricotta.
  3. Verdeel de balsamico aardbeien over de toast en strooi hier de granola overheen. Maak af met wat blaadjes basilicum en optioneel nog wat extra honing.
  4. Serveer de toast op een bord.

 

Tip: maak de toast gemakkelijk plantaardig door in plaats van ricotta een plantaardige zuivelspread te gebruiken en de honing weg te laten.

Geniet ervan!

Nog geen granola in huis? Je kunt hier verse Oot bestellen.

< Terug naar overzicht